120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Black Friday
Zľavy až 80 %
Black Friday

Ako vybrať pánsku spodnú bielizeň na šport

Uverejnené: 22.03.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Pre dosiahnutie tých najlepších výsledkov je dôležitý nielen tvrdý tréning, ale aj pohodlné oblečenie. Pri športovaní by vás nemalo nič obmedzovať a odvádzať vašu pozornosť. Vzhľadom k tomu, že pri pohybových aktivitách dochádza k nadmernému poteniu, je dôležité siahnuť po športovom prádle zo špeciálnych materiálov. Ako by mala vyzerať športová spodná bielizeň?

Druhy pánskej spodnej bielizne

Pánska bielizeň na šport zahŕňa:

  • športové boxerky,

  • slipy,

  • tielka,

  • ponožky,

  • funkčná spodná bielizeň v podobe spodkov a tričiek.

Základom pre pohodlné športovanie je výber kvalitných boxeriek alebo slipov. Pri výbere je dôležitá predovšetkým veľkosť. Spodná bielizeň by vás nemala nikde tlačiť, ale zároveň by nemala ani padať. Slipy a trenírky sú vďaka svojmu strihu pre športovanie najobľúbenejšie, pretože dokonale priľnú k telu. Ak nechcete, aby sa vám spodná bielizeň rysovala pod športovým oblečením, siahnite po bezšvíkových boxerkách.

U boxeriek budete mať na výber z dvoch prevedení. Buď sa rozhodnete pre boxery s krátkou, alebo dlhšou nohavičkou. Krátka nohavica je ideálna pre letné dni, dlhšia zase do chladného počasia. V každom prípade si musíte dať pozor, aby sa nohavičky nerolovaly. Mohli by ste kvôli nim prísť k nepríjemným odreninám a všeobecne by ste sa pri cvičení necítili pohodlne. Slipy sú pri športovaní obľúbené vďaka tomu, že sú vyrobené len z menšieho objemu látky. Voľné trenky sú viac priedušné, ale k telu nepriľnú tak tesne. Preto zvážte, pre aký šport je vyberáte. Športová bielizeň by mala mať vždy elastický pás, vďaka ktorému bude dobre držať tam, kde má.

Čo sa týka funkčného prádla, ktorými sú tielka či spodky a tričká, tu vyberajte nielen podľa farby, ale tiež podľa materiálu. Najmä spodky a tričká by mali perfektne sedieť a dokonale priľnúť k telu, aby dokázali spoľahlivo plniť svoju funkciu.

Nevhodne zvolená spodná bielizeň

Ak siahnete po zle padnúcej spodnej bielizni, môže sa pre vás športovanie stáť skôr utrpením než radosťou. Alfou a omegou je správna veľkosť športového odevu. V prípade nevhodnej veľkosti môže dôjsť k odreninám, ktoré vznikajú kvôli treniu kože o nejaký kus oblečenia (lemy, švy, zhrnutá látka pod.).

K odreninám najčastejšie dochádza v podpazuší, slabinách, na vnútornej strane stehien, na krku, ale aj v intímnych partiách. Najmä bežci trpia na zapareniny pri behaní, ku ktorým dochádza na miestach, kde sa o seba dlhodobo trie kože a je tu vhodné mikroklímu (vlhko a teplo). Tieto nepríjemnosti sú dôsledkom zle padnúceho či inak nevyhovujúceho športového oblečenia.

Zvoľte správny materiál

Komfortné športové oblečenie je vyrobené z funkčných materiálov, ktoré odvádzajú pot a rýchlo schnú. Zvoliť môžete bielizeň z prírodných alebo umelých syntetických vlákien.

Prírodné materiály

Medzi prírodné funkčné materiály patria predovšetkým merino vlna a bambusové vlákno. Prednosťou merino vlny je to, že je príjemná na dotyk, je mäkká a jemná, na tele dobre sedí a neodrie ani citlivú pokožku. Spodná bielizeň z merino vlny má nízku hmotnosť a skvelé tepelno-izolačné vlastnosti. Okrem toho je dostatočne priedušná. Merino vlna vás v teple ochladí a v zime zahreje. Zamedzuje množeniu baktérií. Bambusové vlákno je veľmi priedušné a dokáže zachytiť a odviesť až 4krát viac potu ako bavlna. Naviac má antibakteriálne a antimykotické vlastnosti.

Syntetické vlákna

Športové oblečenie zo syntetických vlákien sa hodí predovšetkým pre športovanie v lete. Je ľahké, rýchlo schne, má nízku tepelnú vodivosť a mokré neťažkne. Väčšina syntetických vlákien má antibakteriálnu úpravu.

Ako sa starať o športovú bielizeň

Spôsob starostlivosti závisí na konkrétnom materáli, preto je dôležité sledovať štítok výrobcu. Všeobecne sa odporúča dodržiavať tieto pravidlá:

  • bielizeň perte v práčke maximálne na 40 ° C,

  • používajte špeciálne pracie prostriedky na funkčné oblečenie,

  • nepoužívajte aviváž,

  • bielizeň nesušte v sušičke.

Chcete trhať rekordy? V tom prípade poriadne trénujte a noste vhodné športové oblečenie.

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií