120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Až 72% zľava na výhodné balenie
Zľavy až 80 %
Výhodně balenia

8 najčastejších chýb pri výbere podprsenky

Uverejnené: 18.12.2020
Kategórie: Spodná bielizeň

Nájsť perfektne padnúce podprsenku nie je vôbec jednoduché a pri hľadaní ideálneho modelu sa dopúšťame mnohých chýb. Nesprávny výber podprsenky nám pritom neškodí len esteticky, často môže aj za problémy s chrbtom, krčnou chrbticou a ďalšie zdravotné komplikácie. Ukážeme vám teda, aké chyby robia ženy pri nákupe podprsenky najčastejšie a poradíme, ako je včas odhaliť a vyvarovať sa ich.

1. Keď obvod nesedí

Príliš veľký obvod patrí medzi najbežnejšie a bohužiaľ aj najzásadnejšie chyby, ktoré pri výbere podprsenky robíme. Môže totiž za prílišné namáhanie chrbta a krku, čo má za následok tuhnutie svalov a nepríjemné bolesti. Podľštatistík si u nás najviac žien kupuje obvod 85, aj keď by väčšina z nich mala nosiť veľkosť 75, maximálne 80. Tento problém spoznáte veľmi jednoducho, a to tak, že vám vzadu podprsenka vysúva nahor, pretože najviac sú zaťažená ramienka. U správnej podprsenky pritom majú ramienka držať prsia len z 20%, o zvyšok sa postarajú košíčkami a obvod.

2. Príliš malé košíčky

S nevhodne zvoleným obvodom súvisí aj druhý najčastejší omyl v podobe moc malých, alebo naopak veľkých košíčkov. Ak prsia v podprsenke doslova pretekajú, rozhodne siahnite po väčšej veľkosti. Najlepšie to spoznáte, keď sa na seba pozriete nielen spredu, ale aj zo strán. Z niektorých uhlov môžu prsia vyzerať sexy, ale celkovo to naozaj nepôsobí dobre a navyše stláčanie prsných žliaz preukázateľne škodí zdraviu.

3. Veľké košíčky

Príliš veľké košíčky naopak odstávajú alebo sa látka nepekne krčí u okrajov a tvorí akúsi kapsu, čo bohužiaľ môže byť vidieť aj pod tričkom alebo blúzkou. Ak máte malé prsia, odporúčame sa pozrieť na to, ako správne vybrať podprsenku typu push-up. Samozrejme aj tu je potrebné myslieť na v zodpovedajúcu veľkosť a vhodný strih. Praktické a pohodlné riešenie ponúkajú podprsenky s vyberateľnými vypchávkami, ktoré si poradia napríklad aj s rozdielnou veľkosťou oboch pŕs.

4. Nevhodný tvar košíčkov

A u košíčkov ešte zostaneme. Okrem veľkosti košíčkov nás môže potrápiť aj ich tvar a nepadnoucí strih. Možno si ešte vybavíte retro špicaté podprsenky, ktoré sú samozrejme extrémom. Aj keď vo svojej dobe je dámy považovali za vrchol dokonalosti, väčšine postáv naozaj nelichotil. V súčasnej chvíli máme na mysli skôr moc alebo málo vykrojené košíčky, nevhodne umiestnenéšvy a podobne.

5. Voľná ​​ramienka

Ako už bolo povedané, ramienka sa asi z pätiny podieľajú na tom, že vám bude podprsenka správne sedieť. Väčšinou všetko vyrieši len správne nastavenie posuvné spony. Niektoré modely podprseniek môžu mať ramienka odopínacie, tá sa potom dajú skrátiť aj prekrížením na chrbte. Probléčasto nastáva u ozdobných alebo čipkovaných ramienok, ktoré nie sú na úkor dizajnu tak variabilné. V takom prípade sa na výber veľkosti podprsenky zamerajte obzvlášť starostlivo.

6. Krátka a tesná ramienka

Príliš krátka alebo tesná ramienka zase budú posúvať podprsenku hore a dole vám z nej prsia môžčiastočne vykukovaťčo je bude vo výsledku deformovaťĎalej spôsobujú otlaky a bolesť, a dokonca vás budú nútiť k nesprávnemu držaniu tela. Ak sa teda nedajú povoliť, radšej sa poobzerajte po inej variante. Majiteľky veľkých pŕocenia skôr širšie ramienka, ktoré predsa len znesú väčšiu záťaž a dlhšie vydrží.

7. Kostice sa zarezávajú

Ak kostice pekne nekopírujú líniu vašich pŕs, je pravdepodobnéže sa budú nepríjemne zarezávať. Niekedy sa do pŕs dokonca zapichujú a spôsobujú až odreniny. K takému extrému by určite dochádzať nemalo. Stačí, keď si podprsenku dostatočne vyskúšate nielen v pokoji, ale hlavne v pohybe.

8. Podprsenka nesedí vpredu

Občas sa stáva aj to, že podprsenka nesedí v prednej časti, a tak škriabe, zarezáva sa alebo nepríjemne tlačí na hrudník. Spojenie oboch košíčkov musí byť dokonalé, inak môže spôsobiťškaredé otlaky a bolesti. Pri veľkom tlaku vám potom začnú byť nepríjemné aj kostice a podprsenka celkovo prestáva sedieť. Pokiaľ naopak látka dole odstáva, prsia vám dokonale nedrží, a tak sa môže staťže váčiastočne vyliezajú. Ani táto varianta nie je pekná a už vôbec nie príjemná.

Design alebo praktickosť?

Pomerne veľkému množstvu žien tiež nevyhovujú rôzne ozdoby alebo zapínanie v prednej časti. Ak máte veľštíhlu postavu alebo citlivú kožu, radšej sa tomuto typu podprseniek vyhnite, prípadne si ich dôkladne vyskúšajte.

 

V tomto článku sme vám ukázali najčastejšie chyby pri výbere podprsenky, ale samozrejme vám tiež radi poradíme, ako na nákup správne podprsenky.

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií