120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Zľavy až 80 %
Výhodný štvrtok

8 výhod bezšvovej spodnej bielizne

Uverejnené: 22.03.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Popularita bezšvovej spodnej bielizne v posledných rokoch stúpa. Niet divu, bezšvové nohavičky, podprsenky, ale aj legíny alebo sťahovacie body ponúkajú mnoho výhod. Obľúbia si ich aj športovkyne, milovníčky pohodlia, ale aj ženy, ktoré chcú vytvarovať svoju postavu. V dnešnej dobe navyše pribúda mužov, ktorí sa inšpirovali u svojich partneriek a rovnako ako ony preferujú práve bezšvové modely. Aké sú najväčšie výhody bezšvovej spodnej bielizne, ktoré nás k výberu vedú?

1. Poskytuje dokonalý komfort

Bezšvová spodná bielizeň je oveľa pohodlnejšia ako klasické nohavičky a podprsenky. Vďaka tomu ju môžete nosiť po celý deň. Samozrejme, ak sa nejedná o sťahovacie nohavičky či iné prádlo. Bezšvíkové modely netlačia, neškrabú a nezarezávajú sa, a to ani ak máte väčšie prsia alebo pár kíl navyše. Dôvodom je absencia klasických švov, ktoré môžu tieto problémy spôsobovať. Pri každom pohybe ťahajú, prekážajú alebo škrtia. Naopak ploché lemy bezšvovej bielizne sú k pokožke aj telu celkovo oveľa šetrnejšie.

2. Nie je vidieť ani pod najupnutejším oblečením

Ani pod upnutými legínami alebo ľahko transparentnými šatami si bezšvovej bielizne nikto nevšimne. Je úplne diskrétna, čo oceníte napríklad pri dôležitých spoločenských udalostiach. Pod koktejlky alebo večernou róbou by bola rysujúca sa bielizeň naozaj nežiaduca. Podobné je to u bielych letných outfitoch. Na druhej strane ale neodporúčame chodiť "na ostro". Najmä pre ženy to nie je kvôli riziku infekcií vhodné. Bezšvíkové dámske spodné prádlo sa javí ako najlepšia voľba.

Dôležité je ale zamerať sa aj na farbu bielizne. Pod letné oblečenie v svetlých tónoch môžete obliecť telové či biele neviditeľné nohavičky a podprsenky, tmavé outfity naopak vyžadujú čierne bezšvové prádlo. Väčšina značiek ponúka minimálne tieto tri farebné kombinácie.

3. Je ideálny na akýkoľvek šport

Neviditeľná spodná bielizeň zaručuje aj maximálnu voľnosť pohybu, a tak na neho nedajú dopustiť ani športovkyne. Lepšie sa vám v ňom bude behať, cvičiť jóga, pilates alebo čokoľvek iné. Bezšvové nohavičky neškrtia, sú priedušné a zanechávajú pokožku v suchu, pretože odvádzajú pot. Podprsenky tohto typu zasa poskytnú vášmu poprsiu dostatočnú oporu a udržia ho na mieste, aj keď nie sú na tele takmer cítiť.

4. Sťahovacia bielizeň bez švov zaisťuje maximálnu diskrétnosť

Sťahovacie bezšvové nohavičky dokážu zakryť väčšie boky i bruško. Záleží samozrejme na ich strihu, ale väčšinou majú praktické nohavičky a vysoký pás. Bezšvová zmenšujúca podprsenka sa potom nezarezáva do pŕs a nevytvára nevzhľadné faldíky vpredu ani na chrbte. Ženy ju nosia nielen pre krásu, ale aj zo zdravotných dôvodov.

5. Ľahko sa udržiava

Bezšvové prádlo býva vyrobené z najlepších prírodných materiálov, napríklad mikrobavlny, bambusové viskózy alebo modalu. Vďaka tomu sa na ňom nedrží pot ani nečistoty. Bez problému znesie pranie v práčke, a to aj na vyššiu teplotu. Navyše veľmi rýchlo schne a zostane krásne hladké bez nutnosti žehlenia. A nakoniec musíme spomenúť aj dlhú životnosť, pri správnej starostlivosti vám vydrží ako nové až niekoľko rokov.

6. Je priedušné a často dokonca antibakteriálne

Ak vás trápi citlivá pokožka, alergie alebo napríklad gynekologické zápaly, môže pre vás byť najlepším riešením práve bezšvové spodné prádlo. O kvalitných a príjemných materiáloch už bola reč, ale to nie je všetko. Väčšina modelov bezšvových nohavičiek je vybavená tiež antibakteriálnym klinom, ktorý ich skvelé vlastnosti ešte vylepší.

7. Výber je dnes obrovský

Nezáleží na tom, aký typ spodného prádla preferujete. Či už u vás víťazia tangá, klasické alebo vysoké nohavičky, každý strih už teraz zoženiete v bezšvovej variante. A podobné to je aj u bezšvíkových podprseniek, ktoré môžu mať zmenšujúcu alebo sťahovaciu funkciu, zatiaľ čo inokedy sú vystužené a zväčšujúce. Na výber máte aj z rôznych materiálov a technológií, ktorými sa v súčasnosti bezšvové prádlo vyrába.

8. Bezšvíkové spodné prádlo ocenia aj muži

Novinkou posledných rokov je bezšvíkové pánske spodné prádlo, ktoré si však získava stále viac priaznivcov. Veď aj muži túžia po dokonalom pohodlí a krásne tvarovanom pozadí. Zatiaľ ide skôr o výnimky, kedy prémiové značky ponúkajú bezšvové boxerky, ale v blízkej budúcnosť môžeme očakávať veľké rozšírenie tohto sortimentu.

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií