120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Výhodný štvrtok
Zľavy až 80 %
Výhodný štvrtok

Aké spodné prádlo si vziať do práce

Uverejnené: 04.08.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Spodná bielizeň do práce by mala byť hlavne pohodlná. Ak v nej trávite 8 alebo viac hodín denne, musí dokonale sedieť. Dôležitú úlohu ale hrá aj dresscode. Pod biele košele alebo svetlé šaty si skrátka nemôžete vziať tmavú podprsenku s aplikáciami, ani keby bola akokoľvek krásna. Ako teda tieto dve kritériá skĺbiť? Zamerajte sa na správnu veľkosť, kvalitné materiály, telovú farbu a bezšvové prevedenie.

Samozrejme záleží na vašom konkrétnom povolaní. Ako barmanka alebo hosteska si pochopiteľne môžete dovoliť väčšiu extravaganciu ako manažérka či učiteľka. Na druhú stranu rafinované zakrytie môže byť viac sexi než prílišné odhalenie. Pokiaľ to bude možné,  vyhnite sa tiež rôznym aplikáciám a ozdobám. Jednoducho povedané, menej znamená viac a v prípade spodnej bielizne do seriózneho zamestnania to platí dvojnásobne.

Základom je padnúca veľkosť

S kvalitným spodným prádlom v správnej veľkosti máte napoly vyhraté. Možno sa vám to zdá ako samozrejmosť, ale opak je pravdou. Podľa štatistík totiž až 80% žien nosí zlú veľkosť bielizne. Pritom zarezávajúce sa ramienka alebo príliš upnuté nohavičky sú nielen nepohodlné, ale z dlhodobého hľadiska dokonca môžu spôsobiť zdravotné problémy.

Investujte do kvality

Základom je kvalitný prírodný materiál, ktorý bude príjemný na tele a nezničí sa pri prvom praní tak, že budú košíčky podprsenky nevzhľadne pokrčené alebo odstávajúce. U nohavičiek zase nehrozí, že by sa zrazili alebo vyťahali, myslené samozrejme pri správnom praní, starostlivosti a skladovaní.

Telová alebo čierna a biela?

Všeobecne odporúčame zaobstarať si niekoľko zladených setov spodného prádla v telovej farbe. Na rozdiel od čierneho a bieleho sa totiž dá nosiť pod väčšinu oblečenia: Problém s presvitaním nastáva najmä u podprseniek a nohavičiek v bielej farbe. Často sú totiž aj pod svetlými kúskami vidieť viac, než si myslíte.

Kedy siahnuť po bezšvových variantoch?

Bezšvové prádlo sa stáva čoraz obľúbenejším, pretože na seba nepúta pozornosť, ale zároveň pomáha tvarovať postavu. Poskytne dostatočnú oporu vášmu poprsiu a zabráni nehodám, ktoré by sa mohli stať, keby ste vyrazila naostro. Ani u voľných nohavíc si totiž nemôžete byť 100% istá, či nepresvitajú a u šiat zase môže spôsobiť faux-pas aj obyčajný vietor.

Výber nohavičiek prispôsobte nohaviciam a sukniam

V posledných rokoch sa na módnu scénu vrátili nohavice do pása a s nimi aj vysoké nohavičky, nižšie by sa totiž mohli na zadočku viditeľne rysovať. Bokovky naopak vyžadujú nízke strihy spodnej bielizne, ktorá z nich nebude nepekne vykukovať. Šaty a sukne sa dnes zase často vyrábajú z ľahkých materiálov s nízkou gramážou, a tak sú jemne priehľadné. Jediná bielizeň, ktorá pod nimi bude 100% nenápadná, je teda telová.

Podprsenky do výstrihu

Decentný výstrih si môžete dovoliť snáď v každej práci. Dokonalý dekolt vykúzlia push-up podprsenky. Pokiaľ sa ale nepohybujete v módnom priemysle alebo šoubiznise, odporúčame zabudnúť na aktuálne trendy ako sú vykukujúce braletky či priesvitné body. Takéto záležitosti patria maximálne na večeru vo dvoch alebo uvoľnenú letnú párty.

Pánska spodná bielizeň do zamestnania

Výber bielizne vhodnej pre pracovné aktivity by nemali podceňovať ani muži. Majú to výrazne jednoduchšie, pokiaľ ide o dresscode, pretože väčšinou nehrozí, že by ich bielizeň niekde presvitala. Medzi výnimky ale patria tielka, na ktoré by ste nikdy nemali zabúdať. Košeľa na holom tele je nepríjemná a môže pôsobiť vulgárne.

Inak je ale hlavný váš komfort, ktorý zaručí prírodné materiály, najmä bavlna a biobavlna. Strih už je skôr na vašich konkrétnych preferenciách. Nezáleží na tom, či zvolíte boxerky, trenky alebo slipy, len vám vždy musia dokonale sedieť.

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií