120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Black Friday
Zľavy až 80 %
Black Friday

Ako skladovať a skladať spodnú bielizeň?

Uverejnené: 29.10.2020
Kategórie: Spodná bielizeň

Ako sa hovorí, umenie nie je nakúpiť si pekné oblečenie, ale potom sa o neho správne starať. O spodnej bielizni to platí dvojnásobne. Väčšinou je vyrobené z jemných materiálov a podprsenky majú často aj kostice a výstuže, o ktoré je potreba starať s ešte väčšou opatrnosťou. Nezáleží na tom, koľko máte doma prostotu, existujú riešenia pre veľké šatne i malé skrine. V každom prípade vám bielizeň vďaka správnemu skladovanie a skladanie môže vydržať oveľa dlhšie a navyše ani nezaberie toľko miesta. Poďme sa pozrieť na konkrétne tipy.

 

Ako skladovať oblečenie

Asi nemusíme zdôrazňovať, že akékoľvek oblečenie by sa malo ukladať vyprané, a to jedine na suché a čisté miesto. Aj malé nečistoty by ho totiž mohli nenávratne poškodiť.

V šatníku zrejme máte príjemnú izbovú teplotu, ale keď ukladáte sezónne kúsky do pivnice, na pôdu pod., Mali by ste aj tam dbať na to, aby teploty neklesali k bodu mrazu alebo nestúpal ku 30 stupňom, extrémne teplo a zima totiž vedú k poškodeniu vlákien .

Ďalej dávajte pozor, aby sa vám do šatníka nedostali mole. Čo najčastejšie vetrajte a používajte vôňa do bielizne. Keď už sa tak stane, buďte opatrní a miesto silných chemických prípravkov vyskúšajte radšej jemné spreje na vodnej báze.

Vlnené a ťažké veci by mali ležať, naopak bavlne, hodváb a viskóze prospeje, keď bude visieť na ramienku. Drevené a plastové ramienka sú ideálne, vyhnite sa drôteným ramienkam, ktorá by mohla oblečenie potrhať.

 

Ako skladovať spodnú bielizeň

Pre spodnú bielizeň neplatí len vyššie spomenuté zásady, skladovanie najjemnejšie časti vášho šatníka má aj ďalšie prísne pravidlá. Ale nebojte sa, nie je na tom nič zložité. :)

Dámske podprsenky a nohavičky, pánske spodné prádlo aj ponožky ukladajte inam než zvyšok oblečenia. Ak sa vám do bytu nezmestí samostatná komoda alebo skriňu, poslúži najrôznejšie organizéry, krabice a ďalšie vychytávky. Ako budete mať spodná bielizeň zoradené je čisto na vás, najčastejšie sa rozdeľuje podľa príležitostí alebo farieb.

 

Ako skladovať podprsenky

Pokiaľ máte doma dostatok priestoru, môžete podprsenky alebo celé súpravy spodnej bielizne zavesiť na ramienka. Vďaka tomu sa vám nezničí ani nestratí a nebudete hľadať každý kúsok zvlášť. Podprsenky i nohavičky je ale možné ukladať aj do šuplíka. Podprsenky s vypchávkami alebo veľkými košíčky potom starostlivo skladajte za seba, aby sa nijako nekrčil.

 

Ako skladať spodnú bielizeň

Podľa materiálu môžete nohavičky nechať uschnúť na slniečku alebo i vyžehliť. Pokiaľ chcete predĺžiť životnosť vašich nohavičiek, skladajte je podľa japonskej metódy "Kronmari". Najjednoduchšie a najrýchlejšie je urobiť z nohavičiek akúsi ruličku. Potrebujete vlastne vytvoriť obdĺžnik, prehnite teda klin k pásu a potom už obdĺžniček len jednoducho zrolujte. Ideálny je tento spôsob aj pre ponožky, na pokrčené guľôčky odteraz zabudnite. :) Vtiahnuť jednu do druhej určite všetci vieme, ale to sa odporúča hlavne u vysokých ponožiek, krátke členkové ponožky radšej skladajte do seba. - Najprv ich položte na seba, špičkou na jednu stranu, členkom na druhú. Potom si ich pomyselne rozdeľte na tretiny - špička, chodidlo, členok. Špičku zasuňte do gumy hornej ponožky a máte hotovo.

 

Pánska spodná bielizeň

Pánske bavlnené trenky a slipy je dobré najprv vyžehliť, až potom prichádza na rad skladanie. Ak chcete, aby bol predok boxeriek / trenírok na spodnej strane balíčka, otočte je zadnou stranou nahor. Pozdĺžne si ich rozdeľte na tretiny a podľa toho prehnite. Tretiny potom vytvorte aj priečne. Najprv prehnite časť s gumou, ktorá vytvorí "kapsu" a potom aj časť s nohavicami. Nakoniec zasuňte nohavice do vrecka a je to.

 

Ako sa starať o spodnú bielizeň

A okrem toho nezabúdajte ani na správne pranie spodnej bielizne podľa farieb a materiálu. Používanie sušičky vám neodporúčame. Veľkú výhodu ale máte, ak môžete bielizeň sušiť vonku, bude vďaka tomu krásne voňavé a zbavené nežiadúcich baktérií.

 

Ako sa starať o podprsenky

Jedinú výnimku tvoria podprsenky, ktoré by sa nemali nielen žmýkať, ale ani sušiť na slnku. V tomto prípade sa vyhnite tiež avivážím, pranie pri vysokých teplotách a sušičke.

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií