120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Black Friday
Zľavy až 80 %
Black Friday

Ako správne postupovať pri výbere dievčenského spodného prádla

Uverejnené: 29.09.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Pri nákupe pohodlného spodného prádla je rozhodujúca predovšetkým kvalita materiálu. Dizajnové prevedenie je tiež dôležité, ale proti kvalite materiálu mu patrí až druhé miesto. Nezabudnite, že pre menšie deti môžete spodnú bielizeň vyberať sami. Pri nákupe spodného prádla pre dospievajúce dievčatá je však potrebné brať ohľad aj na ich vkus.

Základné pravidlá pri výbere akéhokoľvek detského spodného prádla

Či už vyberáte spodné prádlo pre chlapcov alebo pre dievčatá, vždy by ste mali pamätať na tieto odporúčania.

1. Než sa pustíte do nákupu, je potrebné vedieť správnu veľkosť detského spodného prádla. Len tak vyberiete správne padnúce boxerky či trenky pre chlapcov a nohavičky alebo podprsenku pre dievčatá.

2. Odrastenejšie deti si spodné prádlo rady vyberú samy. Budú k nemu mať lepší vzťah a vyhnete sa situácii, keď vám potomok povie, že „toto na seba nedá“.

3.Nezabudnite, že spodná bielizeň je v priamom kontakte s pokožkou, a preto je potrebné siahnuť po príjemných, savých materiáloch, ktoré odvádzajú pot. Ideálne sú materiály prírodné.

4. Vysoká cena sa automaticky nerovná vysokej kvalite.

5. Potlač alebo výrazná farba by mali byť dobre fixované. Pri nosení by bielizeň nemala púšťať farbu a farbiť oblečenie. Chemikálie v styku s pokožkou môžu narobiť problémy.

6. Pre chlapcov sú ideálnym spodným prádlom trenírky, ktoré umožňujú fyziologickú polohu pohlavných orgánov. U dievčat dbajte na nohavičky s dostatočne vysokým lemom a tielko, ktoré budú jej obličky udržiavať v teple.

Prečo je najlepšou voľbou bavlna?

Bavlnené textílie ľudstvo sprevádzajú už 12 000 rokov. Prvýkrát sa objavili v starovekom Egypte a dodnes patria medzi najpoužívanejšie materiály. Bavlna má celý rad jedinečných vlastností. Okrem toho, že sa jedná o prírodný materiál, je hypoalergénna a nedráždi citlivú pokožku. Preto je vhodná aj pre deti, ktoré trpia atopickým ekzémom. Jej výhodou je to, že má skvelú absorpciu, je vzdušná, pohodlná a prispôsobivá. V lete skvele odvádza pot, v zime príjemne hreje.

Pre ekologicky zmýšľajúcich existuje aj bio bavlna, ktorej pestovanie a spracovanie je šetrné k prírode. Aby sa spodná bielizeň na tele príjemne nosila, šije sa z bavlny a elastanu, vďaka ktorému sa bavlna stáva pružnejšou. Pre deti, ktoré milujú voľnosť pri pohybe, sa najlepšie hodia detské trenírky, ktoré sú dostupné vo variante pre chlapcov aj dievčatá.

Dievčenské spodné prádlo by malo byť pohodlné a slušivé

Pri vybavovaní dievčenského šatníka nezabudnite na kvalitné a správne padnúce spodné prádlo. Pri výbere bude dôležité, pre aké malé alebo skôr staré dievčatá spodnú bielizeň kupujete. Základom všetkého je kvalitný materiál a veľkosť. Spodná bielizeň pre dievčatká bude hrať najrôznejšími farbami. Najobľúbenejšia bude zrejme ružová ale aj dúhová. A čo motívy? Jednoznačne vedú zvieratká, kvetinky a jednorožce. Pozadu však nezostávajú ani rozprávkové postavičky.

Dospievajúce dievčatá dajú prednosť jednoduchej elegancii. Najlepšou voľbou je jednofarebné prevedenie a nákup v sete. Nohavičky tak budú ladiť s podprsenkou. Ozdobou môžu byť drobné kamienky alebo napríklad nápisy. Okrem kompletov nesmú v skrini chýbať ani ďalšie dievčenské nohavičky.

Pamätajte, že do dievčenského spodného prádla patria nielen nohavičky a ponožky, ale tiež:

  • podprsenky,

  • tielka pohodlného strihu,

  • pančucháče,

  • pyžamo,

  • župan.

Pri výbere nohavičiek pre menšie dievčatá majte na pamäti, že by mali mať dostatočne vysoký pás, ktorý bude chrániť obličky. Najlepší je klasický rio strih, ktorý je pohodlný a umožňuje dievčatám vykonávať akékoľvek činnosti. Stále populárnejšie sú aj detské trenírky, ktoré však dievčatá nosia skôr na spanie alebo keď šantia doma.

Dievčenské podprsenky

Kedy je správna doba na nákup prvej podprsenky? To vám nikto nepovie. Každé dievča totiž dospieva v inom veku. Zvyčajne sa prvé podprsenky a lambady začínajú nosiť medzi 11. a 13. rokom. Dlhú dobu dievčatám postačí pod tričkom len košieľka, ktorá hreje bedrá a zároveň je nepriesvitnou vrstvou. Prvú podprsenku by dievča malo začať nosiť, akonáhle jej začnú rásť prsia alebo o podprsenku sama požiada. Nikdy ju do nákupu tohoto typu spodného prádla nenúťte.

Pred nákupom je dôležité zvoliř správnu veľkosť podprsenky. Mama by svoju dospievajúcu dcéru mala naučiť, ako sa správne merať a ako by mala vyzerať správne padnúca podprsenka. Nezabudnite reagovať na meniacu sa veľkosť pŕs a vždy, keď je to potrebné, kúpte väčšiu veľkosť. Ideálna bude univerzálna telová farba, vďaka ktorej je možné podprsenku nosiť pod akýmkoľvek typom oblečenia. Staviť však môžete aj na modernú šedú či čiernu farbu. Ponuka farieb je skutočne bohatá. Každé dospievajúce dievča by malo mať v skrini najmenej 2 až 3 kusy tohoto spodného prádla.

Než svojej dcére zaobstaráte „naozajstnú“ podprsenku so všetkým, nechajte ju zvyknúť na nový druh oblečenia, ktorý ju bude sprevádzať každý deň. Prvá podprsenka by mala byť bez kostíc a z mäkkého materiálu. Zvoliť môžete napríklad športový strih. Postupne prejdite k vystuženému materiálu s kosticami.

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií