120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Víkendový výprodej
Zľavy až 80 %
Black Friday

Ako vybrať chlapčenské spodné prádlo

Uverejnené: 25.10.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Zaobstarať vhodné spodné prádlo pre deti je mnohokrát náročnejšie ako vybrať ostatné kúsky oblečenia. Bezprostredne sa totiž dotýka jemnej a citlivej detskej pokožky, ktorá vyžaduje kvalitné prírodné materiály. Nehovoriac o tom, že aj pre vaše ratolesti je dnes dôležitý moderný dizajn.

Ešte zložitejšia situácia pritom býva u chlapcov. Väčšina z nich je neustále v pohybe a ani chvíľku neposedia na mieste, preto potrebujú dostatočne voľné spodné prádlo, ktoré sa dokonale prispôsobí ich potrebám. Aké materiály, strihy a dizajny teda vybrať a čomu sa naopak vyhnúť? Záleží samozrejme na veku, záľubách vášho syna aj ročnom období. Napriek tomu pre vás máme niekoľko užitočných tipov, ktoré platia viacmenej všeobecne.

Chlapčenské trenírky, slipy alebo boxerky?

Aj jednotlivé strihy chlapčenských slipov sa líšia. Vyššie varianty budú vašim deťom vyhovovať hlavne v zime. Naopak na leto sa hodia nižšie strihy, ktoré nevykukujú z nohavíc. Všeobecne sú slipy vhodné hlavne pre menších chlapcov, pretože im lepšie pomôžu prejsť z plienok na nočník. Teenageri si potom väčšinou vyberajú chlapčenské boxerky alebo trenírky, často po vzore svojich otcov či starších bratov.

Ďalej sa ale líši detská spodná bielizeň na šport od tej na bežné denné nosenie. Pod voľné džínsy a iné typy nohavíc si vaše ratolesti určite obľúbia chlapčenské trenky, ale na cvičenie budú praktickejšie slipy, ktoré dokonale priľnú k telu a neprekážajú ani pod úzkymi legínami alebo cyklistickými šortkami. V oboch prípadoch ale jednoznačne odporúčame prírodné materiály.

V každom prípade by ste si ale mali pre začiatok zaobstarať viac typov spodnej bielizne pre chlapcov. Len tak sa dokážu postupne rozhodnúť, čo pre nich bude ideálne. Obľúbené kúsky sa potom dajú zaobstarať aj vo výhodnom veľkom balení.

Medzi novinky poslednej doby patria tiež bezšvíkové slipy pre chlapcov z kvalitného elastického materiálu, ktoré nie sú vidieť takmer pod žiadnym oblečením a výborne držia tvar. A samozrejme aj tu máte na výber z množstva trendy farieb a vzorov.

Bodíčko pre najmenších a chlapčenské tielka

Pre najmenšie deti, ktoré ešte nosia plienky, budú ideálne bodíčka. V nich sa môžu batoľatá pohodlne pohybovať po celom byte, liezť a vrtieť sa, bez toho aby sa im spodné prádlo vyhŕňalo.

Akonáhle ale deti začnú chodiť na nočník, kúpte im radšej slipy alebo trenky, aby nedochádzalo k nehodám. Prechladnutiu zabráni bavlnený nátelník alebo dostatočne dlhé tričko. Práve tielka sú často podceňované, ale najmä v zime alebo pri športových aktivitách majú veľmi dôležitú úlohu. Zahrejú a zaručia dokonalé pohodlie. Samozrejme len za predpokladu, že vyberiete príjemný materiál, najlepšie bavlnu, bavlnený úplet, organickú bavlnu či bambus. Obmedzovať sa pritom nemusíte len na klasickú bielu farbu. Výrazné potlače, vzory alebo žiarivé odtiene deťom nijako neublížia, ak budú kvalitne zhotovené a fixované.

Bavlna, bambus a ďalšie prírodné materiály

Základným materiálom, z ktorého sa šije spodná bielizeň pre chlapcov, je bavlna. Poskytuje komfort pri dlhom sedení v škole aj pri náročných fyzických aktivitách, pohlcuje vlhkosť a je príjemne priedušná. V posledných rokoch sa presadzuje aj extra pohodlné spodné prádlo z organickej bavlny. A na popularite stúpa tiež bambus. Ten sa dá pestovať oveľa ekologickejšie, pretože nie je tak náročný na vodu ani živiny. V zime zahreje a v lete chladí a tiež veľmi rýchlo schne. Ak predsa len siahnete po zmesi, mal by vždy prírodný materiál prevažovať.

Ak si stále nie ste istí výberom, môžete podporiť niektorú z českých značiek. Kvalitou vás určite nesklamú. Veľký výber treniek pre chlapcov nájdete napríklad pri jednej z najobľúbenejších lokálnych značiek STYX, ktorá je známa nielen vďaka svojim pánskym, ale aj dámskym a detským kolekciám. A čiastočne sú samozrejme v sortimente zastúpené aj slipy alebo boxerky pre chlapcov.

Ako dôležitý je pre chlapcov dizajn?

Malé deti milujú žiarivé odtiene. Uspejete teda s pestrofarebnými kúskami alebo výraznými potlačami a samozrejme sú v kurze aj motívy z rôznych rozprávok. Starší chlapci si radi vyberú farbu či vzor sami. Skôr než rozprávkové postavy ich fascinujú akční hrdinovia a postavy z počítačových hier, preto nechajte dizajn radšej na nich. V škole a na športových aktivitách sa často prezliekajú a s nemoderným spodným prádlom by sa tak nemuseli cítiť dobre. Naviac je vlastná voľba zárukou toho, že spodné prádlo neodmietnu nosiť.

Vy sa teda zamerajte hlavne na padnúci strih, správnu veľkosť a príjemný materiál. S veľkosťou vám pomôžu prehľadné tabuľky, ktoré v dnešnej dobe nájdete vo väčšine internetových obchodov. U materiálu potom väčšinou platí, že za kvalitu si priplatíte, ale pochopiteľne to nie je stopercentné pravidlo. Ak ešte nemáte obľúbené overené značky alebo e-shopy, je potreba hľadať. Dobrým vodítkom môžu byť recenzie a články na internete, ale aj osobné odporúčanie.

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií