120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Víkendový výprodej
Zľavy až 80 %
Black Friday

Ako zakryť nedokonalosti postavy v spodnom prádle? Všetko záleží na správnom výbere nohavičiek

Uverejnené: 03.12.2020
Kategórie: Spodná bielizeň

Stretávate sa s celulitídou? Trápi vás kilá navyše? Alebo snáď máte opačný problém v podobe plochého zadočku a nevýrazných kriviek? Nech už je vaša postava akákoľvek, nie je nutné ju neustále schovávať do staromódneho a nevkusného spodného prádla. Aj ako žena plnších tvarov alebo atypických proporcií si totiž môžete dovoliť pekné a módne prádielko, ktoré vám pomôže vyzdvihnúť prednosti vášho tela. Stačí sa pri výbere zamerať na tzv. Dámske spodné prádlo pre náročných, ktoré disponuje celým radom chytrých vychytávok. Akých? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

Výber nohavičiek je rovnako dôležitý ako výber podprsenky, ak nie dôležitejšie!

Ako asi každý vie, starostlivý výber spodnej bielizne je veľmi dôležitý. A to nielen z dôvodu pohodlia a pekného vzhľadu, ale predovšetkým kvôli vnútornému pocitu sebaistoty, ktorý vám perfektne padnúce spodná bielizeň dokáže navodiť. A práve v tom môže spočívať háčik - bielizeň musí dokonale padnúť, inak všetky snahy o pekný vzhľad, sex-appeal a vyššie sebavedomie môžu byť stratené.

O tom, ako vybrať správnu podprsenku, toho bolo povedané veľa. Často sa ale zabúda na možno ešte dôležitejšie súčasť dámskej bielizne, ktorým sú nohavičky. Aj tak malý kúsok látky totiž dovedie s postavou hotové divy! Dobre vedomí sú si toho súčasní návrhári, ktorí si na strihu a materiálu nohavičiek v poslednej dobe naozaj zakladajú. Nie náhodou tak môžete naraziť napríklad na nohavičky sťahovacie, tvarujúci alebo bezšvové. Lenže ako spoznať, ktoré sú pre vás tie pravé? Poďme sa spolu pozrieť, ako je vybrať.

Väčšiemu zadočku budú lichotiť tvarujúce nohavičky

Ak patríte medzi ženy s postavou typu hruška, najviac vám pristanú vysoké nohavičky. Postavu v tvare hrušky, ktorá sa vyznačuje výraznými boky a väčším zadočkom, je totiž potrebné trochu skorigovať. Zbytočne ale svoje kypré krivky Nepchajte do malých veľkostí. Mohlo by sa stať, že sa okraje nohavičiek nepekne zarežú do kože a budú tlačiť. Rovnako tak sa oblúkom vyhnite miniatúrnym a odhaľujúcim modelom alebo bokovými nohavičkám, ktoré by akurát vyvolávali dojem, že sa do nohavičiek nemôžete vojsť alebo že sa vám pri praní zrazili. A to predsa určite nechcete.

Faldíky na brušku rafinovane zakryjú sťahovacie nohavičky

Ak je vaším snom štíhlejší bruško, stavte na nohavičky sťahovacie z pevnejšieho materiálu. Tento veľmi módny typ zoštíhľujúcich nohavičiek má tiež vyššiu sed, avšak ten na rozdiel od bežných nohavičiek s vysokým pásom končí až pri pupku. Okrem toho vynikajú špeciálnym sťahovacím materiálom a vložkou v oblasti bruška, vďaka čomu sa hodí aj pre mamičky po pôrode.

Čipkované nohavičky pristanú zrelým ženám

S vekom pružnosť pokožky klesá, čo sa bohužiaľ týka i zadočku a bokov. Koža v týchto problémových partií teda postupne povadá a klesá, čím sa krivky mierne oplošťuje. Aj s tým si ale dokážu správne zvolené nohavičky poradiť. Ideálne sú napríklad šortky ozdobené na bokoch av zadnej časti volániky alebo čipkou. Nariasenie a krajkové aplikácie pôsobí nielen veľmi zvodne, ale aj mierne zadočku pridávajú na objeme, takže sa bude zdať dokonale oblý a mladšie.

Potrebujete svojmu zadočku dodať tvar? Siahnite po brazilkách!

Ženy s chlapčensky tvarovanou postavu kilá navyše ani ovisnuté kože netrápi. Za to im ale vrásky na tvári spôsobujú takmer neviditeľné krivky, ktoré im môžu pripadať málo sexi. Ak sa stretávate s podobným problémom a potrebujete si dodať trochu sebavedomie, odvážte sa siahnuť po extravagantnejších modeloch, ktoré z vás urobí žeravú krásku! Zdôraznenie zadočku dosiahnete napríklad Brazílčankami, čo sú nohavičky podobné klasickým nohavičkám akurát s viacerými vykrojenou zadnou časťou.

Aj mladé slečny môžu zvádzať boj s celulitídou

Celulitída nie je problém len starších a plnoštíhlych dám. Potýkať sa s ňou môžu aj mladé slečny najmä kvôli nezdravému životnému štýlu. Nevzhľadná pomarančová koža sa väčšinou objavuje v oblasti zadku a zadnej strany stehien, kde sa dokonca môže rysovať pod oblečením. Aby k tomu nedochádzalo a pripadala ste si čo najviac atraktívne, vyberte nohavičky alebo tzv. Prádlo s anticelulitídnymi účinkami, ktoré sa postará o dokonalú korekciu postavy. Anticelulitídna bielizeň má však podobu kratších legín, čo môže byť pomerne nepraktické a taky nepekné. Oveľa lepšie je preto siahnuť práve po nohavičkách s nohavičkou, ktorá zaistí zakrytie nedokonalostí a zároveň pôsobí omnoho zvodnejšie.

Pozor si dajte na výber veľkosti

Na záver je potrebné upozorniť na najdôležitejšiu vec, a tou je veľkosť! Či už si vyberáte nohavičky akéhokoľvek strihu, vždy si pred nákupom prezrite tabuľku veľkostí a nespoliehajte na to, že väčšinou máte napríklad M. U každého výrobcu alebo typu nohavičiek sa môžu veľkosti líšiť.

U tvarujúceho spodného prádla by bola zle zvolená veľkosť obzvlášť veľký malér, pretože by neplnilo svoju funkciu tak, ako by malo. Podobný problém by mohol nastať u bezšvíkových nohaviciach, ktoré sa radia medzi neviditeľné oblečenie. To znamená, že pod odevom nie sú ich lemy vôbec vidieť. Ak by ste ale zvolili malé číslo, dozaista by sa okraje nohavičiek pod oblečením rysovali a kazili tak váš inak bezchybný vzhľad.

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií