120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Výhodný štvrtok
Zľavy až 80 %
Výhodný štvrtok

Bellinda predstavuje novú eko radu spodného prádla ECOSMART

Uverejnené: 20.09.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Bavlna patrí medzi najobľúbenejšie materiály oblečenia. Šijú sa z nej nielen tričká, šaty alebo nohavice, ale aj spodné prádlo. Jej prednosťou je predovšetkým priedušnosť, ale tiež to, že je príjemná na dotyk. Naviac je prírodného pôvodu. Jej pestovanie však predstavuje veľkú záťaž pre prírodu, a preto sa na scéne objavila organická bavlna, pre ktorej pestovanie aj spracovanie sa využívajú iba prírodné zdroje. Z organickej bavlny s certifikáciou BIO je ušitá aj nová kolekcia ECOSMART obľúbenej značky Bellinda.

S udržateľnou módou k zdravšiemu životnému prostrediu

Záujem o to, ako bolo oblečenie vyrobené, je dnes jedným z dôležitých parametrov, podľa ktorého sa ľudia rozhodujú, či si produkt kúpia alebo nie. Módny priemysel je totiž hneď po ropnom tým, ktorý našu planétu znečisťuje najviac. Okrem vplyvu na životné prostredie rieši problematika udržateľnosti tiež etickú stránku výroby, ktorá poukazuje na zlé sociálne a pracovné podmienky v továrňach na výrobu oblečenia.

Na životnom prostredí sa najviac podpisuje pestovanie najpoužívanejšej plodiny textilného priemyslu, teda bavlny. Tá pre svoj rast potrebuje veľké množstvo vody, pesticídy a ďalšie látky, ktoré zvyšujú jej odolnosť proti škodcom. Pri jej spracovaní sa navyše používa veľké množstvo chemických látok. Suma sumárum: geneticky modifikovaná bavlna má na životné prostredie a biodiverzitu devastujúci vplyv.

Pojem udržateľná móda sa v poslednej dobe skloňuje čoraz častejšie. Hlavnou myšlienkou a poslaním je nákup a používanie s rozmyslom. Oblečenie by malo byť vyrobené z materiálov, ktorých produkcia nezaťažuje životné prostredie. Okrem toho by ľudia nemali oblečením zbytočne plytvať. Po jeho "doslúžení" by pre neho mali nájsť nové uplatnenie, prípadne ho ponúknuť niekomu ďalšiemu.

Organická bavlna ako základ udržateľnej módy

Organická bavlna sa pestuje najmenej 3 roky podľa štandardov a noriem, ktoré spĺňajú nároky na ekologické poľnohospodárstvo. Pre produkciu organickej bavlny sa nesmú používať syntetické hnojivá, pesticídy a geneticky modifikované plodiny. Ak sú všetky tieto nároky splnené, získa bavlna BIO certifikáciu.

Pestovaním organickej bavlny nedochádza k devastácii pôdy, výrazne sa znižuje spotreba vody, zachováva sa druhová diverzita, eliminuje sa uhlíková stopa a podporuje sa životná úroveň miestnych farmárov. Pri pestovaní farmári využívajú prirodzenú obranu bavlny proti škodcom, hnoja kvalitným kompostom a väčšinu bavlny zbierajú ručne. Na farbenie sa používajú iba prírodné látky.

Vďaka ekologickému spôsobu pestovania je organická bavlna odolnejšia ako bavlna klasická, umožňuje pokožke lepšie dýchať a je vhodná aj pre citlivú pokožku alebo pre deti. Samozrejme je zdravotne nezávadná a príjemná na dotyk.

Bellinda šije z BIO bavlny

Bellinda, ktorá od roku 2015 spadá pod nadnárodnú skupinu Hanes Brands Inc., svojou novou kolekciou ECOSMART vyjadrila svoj postoj k ekológii aj otázke ochrany životného prostredia.

Dámske i pánske spodné prádlo sa šije z ekologicky pestovanej organickej bavlny. Pánske boxerky obsahujú 95% BIO bavlny a 5% elastanu, čo zaručuje to najpohodlnejšie nosenie. Navyše sa pýši osobitým opaskom s vyobrazením planéty.

V udržateľnej kolekcii nájdete aj pánske a dámske ponožky klasického i členkového strihu. Zloženie tvorí 96% BIO bavlny a 4% elastanu. Dámske ECOSMART COMFORT SOCKS sú vybavené netlačiacim lemom, takže pri ich nosení nedochádza k nepríjemným otlakom na nohe. Ponožky sú dostupné v čiernej, bielej a ružovej farbe. Dámy v ECOSMART kolekcii nájdu tiež ekologické pančucháče, ktoré sa vyrábajú z viskózy, bambusovej celulózy a recyklovaného polyamidu. Samozrejmosťou je zosilnený sed a špička a pohodlný lem v páse.

Bellinda pod drobnohľadom

História značky sa začala písať už v roku 1882, kedy Josef Vatter začal v Krásnej Lipe vyrábať pančuchové nohavice a ponožky. Od roku 1950 bola výrobňa pančuchového a ponožkového tovar známa pod názvom Bellinda. Toto pomenovanie vzniklo z latinského prekladu mena Krásna Lipa teda Bella Linda. V roku 1991 prenikla značka do strednej, ale aj východnej Európy. Dobré meno si urobila nielen v Česku, ale aj na Slovensku, v Maďarsku alebo v Poľsku.

V súčasnej dobe v jej ponuke nájdete nielen pančuchový tovar a ponožky, ale aj kolekciu dámskeho aj pánskeho spodného prádla. Od roku 2015 je pánske prádlo označené samostatnou značkou Bellinda MEN. Každý rok prichádza Bellinda s novými inovatívnymi kolekciami. Medzi najobľúbenejšie patrí napríklad kolekcia zoštíhľujúceho spodného prádla Active Slimmer alebo pančuchové nohavice BB cream. Tento rok prichádza s úplne novou kolekciou udržateľnej módy ECOSMART.

V roku 2015 sa Bellinda stala súčasťou americkej spoločnosti Hanes Brands Inc., ktorá má pod svojimi krídlami značky ako DIM, Playtex, Champion alebo Wonderbra.

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií