120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Black Friday
Zľavy až 80 %
Black Friday

Máte v sebe šelmu? Zvýraznite ju spodnou bielizňou PUMA!

Uverejnené: 02.11.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Tiež si značku PUMA spájate s obuvou a možno športovým oblečením? Potom vás možno prekvapí, že v ponuke tejto značky nájdete aj kvalitné dámske a pánske spodné prádlo. Neveríte? Čítajte ďalej!

Historické okienko alebo Kde sa PUMA vzala?

Za značkou Puma stoja dvaja bratia s veľkými snami, ktorí pochádzajú z bavorského Herzogenaurachu. Adolf Dassler prezývaný Adi si ako veľký milovník športu otvoril v roku 1920 v matkinej práčovni dielňu na výrobu obuvi. Síce bol vyučeným pekárom, to mu v tom ale rozhodne nemohlo zabrániť.

O štyri roky neskôr sa do podnikania vrhol aj druhý z bratov, Rudolf, a vznikol podnik Dassler Brothers Shoe Factory, ktorý zamestnával 25 ľudí, ktorí ručne šili každý deň zhruba 100 párov topánok s nízkou hmotnosťou.

Ako sa PUMA stala slávnou?

V roku 1928 mala topánky šité bratmi Dasslerovými Lina Radke a zvíťazila v nich na Olympiáde v Amsterdame v behu na 800 metrov. O osem rokov neskôr sa potom v Berlíne konala olympiáda a topánky od bratov Dasslerových obul americký šprintér Jesse Ownes. Aj on v nich triumfoval, získal hneď 4 zlaté medaily a bratia Dasslerovci začali vyrábať 200 000 párov topánok ročne.

Počas druhej svetovej vojny bratia šili topánky pre Wehrmacht, ideológia strany ich ale rozdelila a každý z nich začal podnikať sólo. Rudolf založil v roku 1948 značku Ruda, ktorú neskôr premenoval na Puma, Adolf potom Adidas.

Ten istý rok prišli na trh prvé kopačky Puma s názvom ATOM. V roku 1959 sa z Pumy stala opäť rodinná spoločnosť, Rudolf prizval na spoluprácu svoju ženu a dvoch synov. Od roku 1968 zdobí logo firmy silueta mačkovitej šelmy pri výskoku, autorom je nemecký karikaturista Lutz Backes.

Viete, že veľkej slávy sa topánky Puma dočkali v roku 1970, kedy si v televíznom prenose Pele zaväzoval svoje kopačky Puma King?

V roku 1974 zakladateľ Pumy Rudolf Dassler umiera a firmu preberá jeho syn, ktorý sa ničoho nezľakol a o dva roky neskôr svetu predstavil technológiu S.P.A, ktorá Pumu charakterizuje.

V roku 1989 ale Puma prestáva byť rodinnou spoločnosťou, synovia Rudolfa Dasslera svoj väčšinový podiel predali švajčiarskej spoločnosti, v roku 2006 sa Puma začala angažovať vo svete módy. A tu sa začína písať príbeh spodnej bielizne PUMA.

PUMA už nie sú len topánky, ale aj športový textil

Zákazníci už nestáli len o topánky PUMA, ale aj o ďalšie kvalitné športové vybavenie. Na trh tak vtrhla kolekcia oblečenia Puma, ktorá je rovnako ako kolekcia obuvi rozdelená do kategórií podľa toho, na čo sa používa. Na svoje si tu prídu aj tí najnáročnejší zákazníci. V ponuke je aj pánska a dámska spodná bielizeň, športová bielizeň, ponožky Puma a ďalšie.

Viete, že v roku 2015 sa ambasádorkou značky Puma stala populárna speváčka Rihanna, ktorá dostala nohavičky Puma, športové podprsenky a všetko oblečenie Puma aj obuv do podvedomia širokej verejnosti. Záujem o podprsenky Puma medzi fanúšičkami raketovo vzrástol a Puma sa opäť vyšplhala na pomyselný vrchol popularity. Rihanna sa tiež stala kreatívnou riaditeľkou značky FENTY, jej vlastnej kolekcie pod značkou Puma.

Či už patríte medzi vášnivých športovcov, alebo len hľadáte kvalitu a pohodlie, značka Puma je tu pre vás! V kolekcii pánskej spodnej bielizne nechýbajú ani boxerky Puma a ponožky, skrátka neprídu ani dámy, ktoré si môžu kúpiť napríklad tangá Puma.

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií