120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Výhodný štvrtok
Zľavy až 80 %
Výhodný štvrtok

Nočné košeľe, trenky alebo pyžamo... Čo je najpohodlnejšie?

Uverejnené: 05.05.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Zdá sa to možno ako banalita, ale prespíme tretinu života, výber pohodlnej nočnej bielizne je teda veľmi dôležitý. Zisťovali sme, komu vyhovujú nočné košele a kto má radšej pyžamá či spacie trenky. Názory sa rôznia a záleží nielen na pohlaví a veku, ale aj na aktuálnom ročnom období.

V čom sa najlepšie spí ženám?

Prekvapivo nie všetky dámy dávajú prednosť nočným košieľkam. Niektoré radšej spia v dámskom pyžame, trenkách alebo len partnerovej košeľi. Odporkyně pyžám si najčastejšie sťažujú na gumu v pase. U košieľ a košieľok zase býva problém v tom, že sa počas spánku rôzne zhŕňajú, a tak nehrejú a môžu dokonca škrtiť viac než spomínaná guma. Práve preto sme tu zrejme v minulosti uvítali pyžamá, ktorá sa k nám dostala zo Strednej Ázie vďaka britským kolonistom v 18. a 19. storočí.

Pohľady mužov a žien sa líšia

Sú muži, ktorí spia jedine nahí, a to po celý rok bez ohľadu na počasie. Postupne sa ale ich počet skôr znižuje. Niektorí naopak preferujú flanelová pyžama, alebo dokonca kontroverzné pánske košele na spanie. Veľa pánov tiež nosí len spacie trenky, ktoré prípadne v chladnejších dňoch doplní tričkom.

Ženy na mužoch jednoznačne preferujú voľné trenky a naopak pánske nočné košele považujú za absolútne asexuálné. Chápu je maximálne u svojich starých otcov, ale rozhodne nie u partnerov, pokiaľ teda nejdú na maškarný. :) Podobne neobľúbené sú aj pánske saténové trenírky. Ako vtipný darček k narodeninám či Vianociam je ale svojím polovičkám občas kupujú.

Dámska bielizeň na spanie prezradí viac než si myslíte

"Povedz mi, v čom spíš a ja ti poviem, aká si." Presne tak, ženy by sme podľa preferovaného oblečenie na spanie mohli rozdeliť na štyri základné typy - romantičky, pohodové, zvodkyne a milovníčky humoru.

Romantickým povahám vyhovujú čipkované a hodvábne nočné košieľky alebo súpravy, najčastejšie v jemných pastelových farbách.

Pohodové naopak vyhľadávajú trend posledných rokov v podobe dámskych treniek, ku ktorým si väčšinou oblečú bavlnené tielko alebo tričko. V zimných mesiacoch ho potom nahradí dlhým pyžamom alebo klasickú dámsku nočnou košeľou.. Ak to je váš prípad, dá sa povedať, že dizajn oblečenia príliš neriešite. Hlavne sa chcete cítiť komfortne. Máme pre vás ale dobrú správu, aj pohodlná pyžamá môžu byť štýlová a trendy.

Sexy divy neváhajú ani na spanie nosiť zvodné kúsky, ktoré na prvý pohľad nepôsobí príliš pohodlne. Im ale zvodné strihy a priesvitné materiály dokonale vyhovujú. Rady mužov zvádzajú kedykoľvek majú príležitosť a celkovo sú to veľké provokatérky. Dokážu tiež oceniť luxus, preto v ich šatníku nechýba hodvábna nočná košeľa alebo značkové saténové pyžamo.

Ženy, ktoré uprednostňujú partnerovo tričko alebo flanelovú košeľu na spanie, bývajú veľmi sebavedomé a vodcovské tipy. Nie, že by to boli nejaké mužatky, naopak, ale prevažuje u nich mužský princíp. Nesmieme ale zabudnúť ani na milovníčky vtipných motívov a potlačí alebo zladených pyžám pre partnerov. Tieto ženy v sebe stále majú dušu dieťaťa a zároveň s nimi zažijete veľa zábavy. Nudu naozaj nepoznajú a ich zmysel pre humor je vyhlásený široko ďaleko.

Kvalitné pyžamo z prírodného materiálu víťazí nad sexy saténom

Stále častejšie dávame prednosť pohodlným prírodným materiálom, ako sú organická bavlna, bambus alebo prírodný hodváb. Naopak ustupujú umelé vlákna ako klasický polyester a umelý hodváb.

Hlavným dôvodom je práve pohodlie a celkový komfort. Organické alebo dokonca certifikované materiály sú veľmi príjemné a priedušné. Kvalitná bielizeň na spanie z týchto látok nikde netlačí, neškrtí a neprekáža. Druhotne ide aj o podporu lokálnych značiek, udržateľné a etické módy. Najmä pre mladých ľudí sa tieto faktory stávajú čoraz dôležitejšie.

Spíme radšej oblečený alebo nahí?

Podľa dát obchodníkov so spodnou bielizňou stále ubúda ľudí, ktorí chcú spať nahí. Aj v horúcom lete teda dávame prednosť spanie v nočnom prádle pred nahotou. Existuje totiž veľa prírodných látok, ktoré dokážu v zime zahriať a v lete nás naopak krásne schladí. Takéto vlastnosti má napríklad prírodné hodvábne vlákno alebo bambusová viskóza. Medzi populárne strihy na leto patrí krátká nočná košeľa na ramienka v spojení s kratšími županmi.

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií