120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Výhodný štvrtok
Oslavujeme narodeniny! Zľavy až 80 %
Výhodný štvrtok

Páni, v čom spíte? Myslíte si, že je to sexi?

Uverejnené: 14.09.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Myslíte si, že je to sexi? Starostlivý výber vhodnej bielizne na spanie je kľúčový pre váš spánok, sexuálny život i zdravie. Veď človek strávi tretinu svojho života spánkom, a ak v posteli nespíte sami, nie je úplne žiadúce spať v starom otrhanom tričku a obnosených teplákoch. Na trhu je dnes veľa rôznych úborov na spanie, z ktorých si môžete vybrať. Bola by preto škoda nevyužiť príležitosť a nekúpiť si pyžamo, ktoré vám bude skutočne sedieť a skvele vyzerá.

To, čo je pohodlné, nemusí byť tiež sexi

Je pravdou, že pohodlie je dôležité. Avšak nie je najlepší nápad nosiť na spanie oblečenie, ktoré je vám z nejakého dôvodu ľúto vyradiť zo šatníka. Staré tričká, košele, krátke nohavice či tepláky totiž nemusia spĺňať hlavné kritériá správneho pánskeho oblečenia na spanie. Nehľadiac na to, že vaša partnerka z obnosených kúskov iste tiež nebude nadšená. Oveľa lepšie je preto siahnuť po niektorých z nasledujúcich variantov:

  • pánskom spodnom prádle na spanie,

  • pánskom pyžame,

  • pánskej nočnej košeli,

  • pánskom overale na spanie alebo dupačkách pre dospelých.

Ďalšou možnosťou je spať naostro. Medzi odborníkmi, a dokonca aj medzi ženami, panujú rozporuplné názory. Niektorí spanie bez oblečenia schvaľujú, iní zase nie. Ak je vám to ale príjemné a nebojíte sa, že sa moc nevyspíte, pokojne spite nahý. V tomto prípade sú ale zase dôležité komfortné obliečky.

Strihy, ktoré prebudia vášeň a ktoré naopak

Pánske pyžamá už dávno nie sú len pre deduškov. Na výber v súčasnosti máte najrôznejšie slušivé varianty a veľké množstvo dizajnových variácií, ktoré na vás iste ocení aj vaša drahá polovička. Medzi jednoznačne najobľúbenejšie oblečenie na spanie pre pánov patria trenky alebo boxerky. Pánske trenky totiž ponúkajú dostatok voľnosti, čo je vlastnosť, ktorá by nočnému úboru nemala chýbať. Boxerky na spanie zase vedia s telom splynúť ako druhá koža a sú o niečo viac sexi, lebo pekne obtiahnu zadok. Medzi sexy spodnú bielizeň ďalej patria slipy, ktoré sa v poslednej dobe opäť vracajú do módy. Na spanie ale nie sú príliš vhodné, pretože môžu škrtiť a spôsobiť prehrievanie intímnych partií.

A zaujíma vás, aké strihy sú podľa žien antisexi? Dámy považujú za nelichotivé najmä pánske nočné košele, príliš voľné plátené trenírky s prúžkami, ktoré sa nosili v minulosti, a obtiahnuté spodky, ktoré pripomínajú tanečný úbor pre baleťákov. To je v jednoduchosti trio, ktorému by ste sa mal vyhnúť, ak chcete svoju partnerku v posteli milo prekvapiť. A to aj napriek tomu, že vám napríklad pánska nočná košeľa alebo plátené trenky na spanie môžu byť neskutočne príjemné!

V čom spať v lete?

Materiál je najdôležitejším aspektom, ktorý by ste pri výbere pyžama na spanie mal zohľadniť. Ideálne sú prírodné materiály ako bavlna, biobavlna alebo bambus. Všetky tieto látky perfektne sajú pot, sú hebké na dotyk a poskytujú neuveriteľný komfort. Obzvlášť pyžamá a spodná bielizeň z bavlny patria medzi najuniverzálnejšie kúsky, pretože ich môžete vďaka výbornej absorpčnej schopnosti využiť ako v lete, tak v zime.

Vhodné je tiež oblečenie z úpletu alebo saténu.

Zo saténu sa vyrábajú hlavne trenky na spanie, ktoré príjemne chladia a sú mimoriadne priedušné. Saténové spodné prádlo zároveň vyzerá na prvý pohľad luxusne a štýlovo. Ak teda v lete najradšej spíte bez trička, pretože je vám stále horúco, určite si zvoľte saténové trenírky, v ktorých sa budete cítiť za každej situácie skvostne. Pokiaľ naopak nemáte radi, keď vám fúka na chrbát, kúpte si k spodnému prádlu alebo pyžamovým krátkym nohaviciam žerzejové tielko. Žerzej je bavlnená tkanina, ktorá vyniká nemačkavosťou, priedušnosťou a elasticitou.

V čom spať v zime?

V čom spia muži v zime? To je jednoduchá otázka, na ktorú je veľmi zložitá odpoveď. Niektorým mužom je totiž horúco aj za chladného počasia, a tak preferujú aj cez zimu na spanie len minimum oblečenia. Zvyčajne sa ale nočný pánsky úbor na zimu skladá z horného a spodného dielu s dlhými rukávmi a nohavicami. Opäť ale veľmi záleží na zvolenom materiáli.

Cez zimu sú najvhodnejšie hrejivé a trochu silnejšie materiály ako napríklad flanel, mikroflanel alebo mikroplyš. Látka by mala obsahovať vysoký podiel bavlny, aby ste sa v pyžame cítil pohodlne. Flanel je ľahko zdrsnená tkanina s vysokou pevnosťou, z ktorej sa najčastejšie vyrábajú celé pyžamové komplety, tepláky a zapínacie košele. Z mäkkého mikroplyšu sa naopak šijú vtipné overaly alebo dupačky pre dospelých. Tieto kúsky ale patria skôr medzi vtipné oblečenie na doma než medzi sexi kúsky, ktorými by ste svoju polovičku uchvátil.

Toto radšej nie ...

Čo sa týka oblečenia na spanie, úplne by ste sa mal vyhnúť komplikovaným a členitým strihom s veľkým množstvom vreciek, ozdobnými gombíkmi alebo inými dizajnovými detailami, ktoré by mohli akurát prekážať a kaziť vám spánok. Úplne zabudnite na to, že takéto pyžamo vyzerá štýlovo. Keď sa v ňom v priebehu noci nebudete dobre cítiť, bude vám krásny vzhľad pyžama k ničomu. Samozrejmé tiež je, že vás nesmie pyžamo nikde škrtiť alebo tlačiť. To sa týka predovšetkým nohavíc, rukávov alebo šnúrok a gúm v páse. Ďalej by ste sa mal vyvarovať umelým materiálom, alebo aspoň ich vysokému podielu, pretože syntetické vlákna môžu podporovať nočné potenie.

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 334 recenzií