120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Black Friday
Zľavy až 80 %
Black Friday

Pohodlné spodné prádlo, ktoré si zamilujete pri nosení na doma

Uverejnené: 10.08.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Spodná bielizeň sa zvyčajne vyberá podľa príležitosti. Na business stretnutie si vezmete inú spodnú bielizeň ako do fitka alebo na významný večer. Ovšem dobre padnúca bielizeň je dôležitá tiež pre nosenie na doma. Kde inde by ste sa mali cítiť pohodlnejšie a voľnejšie než práve tu. Ako by také spodné prádlo malo vyzerať?

Ako by mala vyzerať pohodlná spodná bielizeň?

To, že vyberáte spodnú bielizeň na doma, neznamená, že siahnete po tom najlacnejšom, čo je na trhu k dispozícii. Neznamená to ani, že budete chodiť v starej podprsenke, nohavičkách či trenkách, ktoré sa čo nevidieť rozpadnú. Spodná bielizeň by rovnako ako oblečenie na doma mala byť:

  • pohodlná,

  • z kvalitných materiálov,

  • priedušná.

Sexy spodné prádlo si nechajte na vhodnú príležitosť. Sexy tangá alebo brazilky urobia partnerovi radosť, ale určite sa nehodia na celodenné nosenie. Stavte radšej na pohodlnú podprsenku a nohavičky, páni zase na pohodlné trenky, ktoré s vaším telom splynú ako druhá koža.

Pamätajte, že by vás spodná bielizeň:

  • nemala tlačiť,

  • nemala by byť na tele nepríjemná,

  • mala by mať správnu veľkosť.

Čo nosiť doma? Bezšvovú spodnú bielizeň

Bezšvová spodná bielizeň je obľúbená nielen na domáce nosenie, ale aj pri športovaní či pre spoločenské príležitosti. K dostaniu je ako pánske bezšvové spodné prádlo, tak aj dámske. Jeho najväčšou výhodou je to, že nemá švy, a preto je oveľa pohodlnejšie než klasické spodné prádlo. Absencia švov má aj ďalšiu výhodu, bielizeň sa pod oblečením stáva prakticky neviditeľná. Ideálne sa tak hodí napríklad v prípade, ak ako domáce oblečenie nosíte legíny.

Bezšvové podprsenky sú úplne hladké, nezarezávajú sa a pod oblečením sú takmer neviditeľné. Dámy s väčším poprsím by mali siahnuť po podprsenkách so širšími ramienkami. Bezšvové nohavičky sa pri výbere správnej veľkosti nikam nezarezávajú a nenarušujú vzhľad obopnutého oblečenia. Páni ocenia bezšvové boxerky nielen na doma, ale aj pri športovaní.

Ďalšie alternatívy

Okrem bezšvovej bielizne môžu páni siahnuť po voľných trenkách ideálne z bavlny. Dámy môžu nosiť podprsenky bez kostíc. Populárne sú v súčasnej dobe braletky. Je však potrebné zaistiť prsiam potrebnú oporu. Často sa teda dámy uchyľujú k noseniu športovej podprsenky.

Pohodlná spodná bielizeňby mala byť najmä priedušná

Aby ste sa pri bežných domácich aktivitách cítili voľne, je potreba siahnuť po spodnej bielizni, ktorá je vyrobená z príjemného materiálu. Oblečenie nesmie dráždiť pokožku, musí byť na dotyk príjemné a samozrejme musí byť priedušné.

Najobľúbenejšia bavlna

Hornú priečku v pomyselnom rebríčku obľúbenosti materiálu obsadila samozrejme bavlna. Z bavlny je možné ušiť akýkoľvek typ spodného prádla: ponožky, podprsenky, nohavičky, trenky, boxerky.

Bavlna je obľúbená pre svoju pevnosť v ťahu i oderu, čo dáva bavlnenému prádlu dlhú životnosť. Zabudnúť nesmieme ani na jemnosť látky, ktorá je na tele veľmi príjemná, a navyše dokáže sať veľké percento vlhkosti. Dôležitá je aj skvelá priedušnosť. Pri výrobe spodnej bielizne sa často kombinuje s určitým percentom elastického materiálu, ktorý zlepšuje jej vlastnosti.

Ekologické bambusové vlákno

Oblečenie z bambusového vlákna svojou jemnosťou pripomína hodváb alebo kašmír. Vďaka tvaru vlákien je oblečenie z bambusového vlákna hladké, pohodlné a nepodlieha oderu. Veľkou pridanou hodnotou je skvelá schopnosť absorpcie vlhkosti a skvelé termoregulačné vlastnosti. Má 3krát-4krát väčšiu savosť ako bavlna.

Bambusové vlákno pot saje a odparuje, takže pokožku nevysuší. Vďaka tomu sa bielizeň na telo nelepí ani v tých najväčších horúčavách. Bambusové vlákno má antibakteriálne vlastnosti, takže zabraňuje množeniu baktérií a vzniku nepríjemných pachov. Na výrobu bambusového vlákna sa nepoužíva chémia. Vzhľadom k tomu, že je bambus výborným obnoviteľným zdrojom, je bambusové vlákno ekologickou tkaninou, ktorá je šetrná k prírode a celej planéte.

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií