120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Výhodný štvrtok
Oslavujeme narodeniny! Zľavy až 80 %
Výhodný štvrtok

Prečo muži nosia dámsku spodnú bielizeň? Cítia sa v ňom dobre a je to vzrušujúce

Uverejnené: 07.03.2023
Kategórie: Spodná bielizeň

Je dámska bielizeň na mužoch považovaná za neobvyklú záležitosť? Podľa vedeckého prieskumu aj najrôznejších ankiet nie. Napríklad podľa internetových vyhľadávačom patrí slovné spojenie „muži v dámskych nohavičkách“ k najvyhľadávanejším frázam, ktoré sa spájajú so slovom nohavičky. Zistite, aké sú dôvody, kvôli ktorým chodia muži v dámskom prádle.

Zdroj: cncenter.cz

Na mužov v dámskom prádle sa zamerali americkí vedci

Americká univerzita v Tennessee uskutočnila štúdiu, v ktorej celých 6 rokov sledovala vzťahy 106 heterosexuálnych žien a ich partnerov, ktorí nosia dámske oblečenie.
Autorom štúdie bol G. R. Brown, pre ktorého bolo prekvapujúce zistenie, že vzťahy týchto párov sú dlhé a pevné. Dve tretiny žien nikdy neuvažovali o rozvode či rozchode, aj keď na nich tlačilo okolie. 25% žien priznalo, že ich pohľad na partnera v dámskom oblečení občas vzrušuje.

Rozdiel medzi fetišistom, transvestitou a transsexuálom

Záľuba mužov v dámskom spodnom prádle môže mať rôzne príčiny.

Fetišizmus

Fetišizmus je erotické zameranie na neživé predmety, ale napríklad aj na rôzne časti ľudského tela, ktoré zastupujú sexuálny objekt. K vzrušeniu dochádza už iba pohľadom na neživý predmet. Môže ísť o nohavičkypančuchy alebo napríklad latexové oblečenie, ktoré bolo použité predchádzajúcim majiteľom.
Fetišista sa s takou vecou mazná, čucha k nej, uspokojuje sa s ňou a rozvíja fantázie nad ženou, ktorá predmety používala.

Transvestitizmus

Anglicky sa transvestitizmus označuje ako cross-dressing. Muža vzrušuje to, že sa prezliekajú do šiat opačného pohlavia. Okrem toho môžu tiež vystupovať v ženských roliach. Ich pocit príslušnosti k vlastnému pohlaviu ale nebýva výraznejšie narušený. Muž sa skrátka cíti byť mužom a nemá problém so svojou vlastnou identitou. Pokiaľ sa však muži za ženy prezliekajú v travesti show, už sa nejedná o transvestitizmus, pretože ich nosenie dámskeho oblečenia nevzrušuje. V tomto prípade ide iba o finančný zisk.
Zdroj: unsplash.com

Transsexuál

Mnohým ľuďom sa pojmy transvestita a transsexuál pletú. Ide však o dva úplne odlišné termíny. Zatiaľ čo transvestita vie, že je muž a nemá s identitou svojho pohlavia problém, transsexuáli sa hlásia k opačnému pohlaviu. Cítia sa byť ženami, a preto podstupujú najrôznejšie operácie, ktoré ich opačnému pohlaviu čo najviac priblížia. Nejedná sa o formu „úchylky“, ale o poruchu sexuálnej identity.

Prečo na seba muži obliekajú nohavičky či podprsenky?

Pokiaľ na seba muž oblieka dámske nohavičky, tangá alebo podprsenky, môže na to mať rôzne dôvody. Informácie sme čerpali z článkov na Mzone.cz, z komentárov na diskusii.doktorka.cz a príspevkov pod naším článkom na blogu.
Najčastejšie sa muži zhodujú na tom, že dámska spodná bielizeň je pohodlnejšia ako pánska spodná bielizeň. Iné k tomu vedie rozbitie nudnej každodennosti či chtíč zažívať vzrušujúce veci. Niekedy sú dôvodom aj samotné partnerky.
Zdroj: mzone.cz
 
Vzájomná výmena bielizne môže byť pre partnerov vzrušujúcou hrou. Muži si na svoju partnerku spomenú niekoľkokrát za deň a robí im dobre, keď sa im o ich „nádobíčko“ otierajú napríklad ich krajkové brazílky.
    „Keď som svojej partnerke povedal, že nosím dámsku spodnú bielizeň, najskôr sa rozosmiala, ale teraz chce, aby som si na seba nohavičky obliekal pred milovaním.“
    „Sám by som si na seba nohavičky neobliekol, ale naviedla ma k tomu moja milenka. Keď jej chcem urobiť radosť, oblečiem si občas tie jej.“
    „Nenosím dámsku spodnú bielizeň preto, aby som sa vystavoval, ale pretože je z príjemného materiálu a je mi pohodlná. Neškrtí, nederie a nepadá.“
    „Do spodnej bielizne: nohavičiek, podväzkov, pančúch, podprsenky aj šiat ma navliekla moja žena. Inšpirovala ju travesty show.“
    „Nie som žiadny úchyl ani ma nezaujímajú muži, ale chcem si spestriť nudu, ktorú cítim v pánskom obliekaní.“
    Prepadol som nielen jemnej bielizni, ale aj jemnému oblečeniu. Je pohodlné, jemné a príjemné na dotyk. Prial by som si, aby sa z viskózy, saténu alebo hodvábu vyrábali napríklad aj nohavičky pre mužov.“
 
Zdroj: d15-a.sdn.cz
 
Niektorí muži nosia podväzky a pančuchy aj do práce, pretože túto spodnú bielizeň možno bez problémov schovať pod oblečenie. Jedným z dôvodov je aj to, že sa muži v dámskom oblečení cítia skrátka dobre. Obliekajú si napríklad koženú sukňu a lodičky na vysokom podpätku. Iní argumentujú tým, že ženy majú na výber z viacerých druhov strihov a materiálov, ktoré v oblasti pánskej spodnej bielizne chýbajú. Z treniek sa im občas robia zapareniny semenníkov. Existujú aj muži, ktorí tvrdia, že im nosenie dámskych nohavičiek výrazne zlepšilo vzťah s partnerkou.
Medzi mužmi sa nájde aj skupina tých, ktorí si dámske nohavičky párkrát vyskúšali, ale nakoniec sa vrátili k pánskej spodnej bielizni, pretože tu majú viac miesta na svoje „nádobíčko“. V otázke pohodlnej spodnej bielizne pre mužov sa nájdu samozrejme aj názory, že najlepšie je chodiť naostro.

Čo na to ženy?

Ako k otázke mužov v dámskom spodnom prádle pristupujú ženy? Z komentárov a príspevkov mužov na rôznych fórach vyplýva, že ich ženy do tejto bielizne samé obliekli alebo že im ich záľuba nevadí. Vadí im ale úplne iná a pragmatická vec. Muži často ich spodnú bielizeň „vytiahnu“, a tak zmenia tvar a nesedia tak dobre ako predtým. Preto sú ženy radšej, keď majú muži nohavičky svojej veľkosti a na svoju postavu. Nohavičky tak pokojne nakupujú spoločne. Niektoré ženy uvádzajú, že svojim mužom kupujú kvalitné čipkové nohavičky, keď im chcú urobiť radosť.
Zdroj: mzone.cz
 

Dámska spodná bielizeň pre mužov

Niektorým mužom, ktorí nosia podprsenku, chýba „hmota“ do košíčkov. Pokiaľ muž rád nosí dámske nohavičky, nemusí mu u tých dámskych vyhovovať strih. Preto existuje aj špeciálne dámske oblečenie určené pre mužov.
Dámska spodná bielizeň, ktorá je určená mužom, sa vyrába z vysoko kvalitných materiálov. Je premyslené do každého detailu tak, aby sa v ňom muži cítili čo najpríjemnejšie. Celkovo sú strihy a prevedenie prispôsobené mužskej postave. Podprsenka pre mužov má v košíčkoch vypchávky a ramienka sú vyrobené tak, aby nepadali a boli mužom pohodlné. Nohavičky pre mužov sa nezarezávajú do polovičiek ani nikde zbytočne neškrtia. Preto môžu muži takú bielizeň nosiť pokojne každý deň.

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 334 recenzií