120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Víkendový výprodej
Zľavy až 80 %
Black Friday

Priznané spodné prádlo: áno či nie? 

Uverejnené: 23.09.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Trend priznaného spodného prádla je stále veľmi populárny. Páni ho na ženách radi vidia a dámy zase niekedy radi zabudnú na to, že ich spodná bielizeň musí zostať skrytá. To je tiež možno dôvod toho, prečo sa priznané spodné prádlo drží stále na výške módnych objavov. Hoci to ale nemusí byť na prvý pohľad zrejmé, nosenie bielizne, ktoré rafinovane vykukuje spod oblečenia, má svoje pravidlá. Hranice medzi rafinovanosťou a vulgárnosťou je totiž veľmi tenká.

Priznať spodnú bielizeň, alebo radšej nie? Alebo chodiť naostro?

Existujú v podstate tri možnosti, ako zaobchádzať so spodnou bielizňou. Buď ju môžete klasicky skryť pod oblečením pred zrakmi ostatných, vystaviť na obdiv, alebo ju vôbec nenosiť. Chodenie bez spodnej bielizne môže byť ale v niektorých prípadoch veľmi ošemetné. Len si predstavte, ako si náhodou "zabudnete" obliecť nohavičky pod krátku sukňu a máte si v autobuse alebo inde sadnúť po niekom na sedačku. Nielenže môžete prechladnúť, ale tiež si spôsobiť zdravotné problémy z baktérií, ktoré sú všade okolo. Chodenie naostro je okrem toho úplne nevhodné na pracovných rokovaniach alebo dôležitých spoločenských akciách.

Niekedy je skrátka lepšie príliš neriskovať a spodnú bielizeň si obliecť. Keď si ju vyberiete starostlivo, o pohodlie nebude ochudobnení. Súčasná móda navyše dovoľuje podprsenky, body a krátke topy neskrývať pod vrstvou oblečenia, ale bez ostychu ich vystaviť tak, aby ich ostatní videli. Tento zaujímavý spôsob obliekania vyžaduje síce istú dávku odvahy a sebakritiky, ale tiež predstavuje jedinečnú možnosť, ako môžete zažiariť.

Pre koho je trend priznaného spodného prádla vhodný?

Najskôr ho nosili hlavne modelky a štíhle slečny. Ako sa ale tento pohodlný spôsob obliekania začal rozmáhať, dostal sa aj k ostatným ženám. A ešte že tak. Výrobcovia spodného prádla si vďaka tomu uvedomili, že nie je vždy nutné dávať do podprseniek kostice a iné výstuže. A to dokonca ani do tých väčších veľkostí. Aj ženy plnších tvarov a objemnejších kriviek totiž túžia po prirodzene vyzerajúcom poprsí. Vymodelovanie a pozdvihnutie pŕs je navyše možné dosiahnuť aj inak ako kosticami.Pravdou ale je, že aby ste mohli nosiť priznanú podprsenku, je na to potrebné zdravé sebavedomie. Obzvlášť ak sa rozhodnete nechať podprsenku kompletne vyniknúť pod sakom alebo priehľadnou blúzkou. Bez zdravej dávky sebaistoty by ste sa totiž v takomto outfite len trápila.

Pravidlá nosenia priznaného spodného prádla

Pre nosenie spodného prádla, ktoré vyčnieva pod oblečením, nie sú vyložene stanovené žiadne pravidlá. Napriek tomu však existuje niekoľko nepísaných odporúčaní, ktoré sa vám budú hodiť, ak nechcete prejsť od ležérnej elegancie k neupravenosti.

  • Či už sa rozhodnete obliecť voľnejší vršok a pod ním podprsenku s tým zámerom, že má byť vidieť len jej ramienko, alebo chcete rovno vyniesť podprsenku miesto topu, hlavné je, aby bola vaša bielizeň čistá a nepotrhaná.

  • Pod priehľadnými a sieťovanými blúzkami budú vždy lepšie vyzerať hladké podprsenky v podobnom farebnom tóne. Kontrasty síce pútajú viac pozornosti, ale čo sa týka spodnej bielizne môže outfit pôsobiť lacno.

  • Krásne čipkované podprsenky a bralette podprsenky sa perfektne hodia pod košele, svetríky či oversized tričká, z ktorých by mali decentne vykukovať. Stačí nechať vyniknúť len horný okraj podprsenky alebo nechať rukáv svetra spadnúť a ukázať ramienko braletky.

  • Priznané spodné prádlo neznamená obliecť si širokú podprsenku pod oblečenie s hlbokým výstrihom na chrbte, nechať vidieť žiarivo farebné ramienka podprsenky v šatách na špagetových ramienkach alebo vytiahnuť tangá z džínsov s nízkym pásom.

  • Vždy je vhodnejšie priznať podprsenku alebo akýkoľvek horný diel spodnej bielizne než nohavičky. Priznané nohavičky rozhodne nie sú  trendy!

Nie každé spodné prádlo je dobré nechať vidieť spod oblečenia

Ak chcete zapojiť svoje spodné prádlo do outfitu, ktorý každý uvidí, mali by ste mať na pamäti, že nie každá bielizeň je na tento účel vhodná. Úplne najuniverzálnejším kúskom, ktorým nikdy nič nepokazíte, je čierna hladká podprsenka. Tá sa vám bude perfektne hodiť ako pod tmavé transparentné blúzky, tak aj do tričiek s výstrihmi. Doplnená môže byť ozdobnými strappy pásikmi, ktoré môžu lemovať oblúčiky pŕs, vytvárať "náhrdelník" v dekolte alebo prechádzať do zdvojených ramienok. Pri niektorých modeloch je možné tieto pásiky prípadne odopnúť.

Ako ďalšia sa pre tento trend hodí podprsenka s čipkou alebo tzv. braletka. Ide väčšinou o nevystuženú podprsenku s košíčkami bez kostíc, ktorá sa preťahuje cez hlavu ako top. Existujú ale aj braletky so zapínaním a push-up efektom. Ich čaro ale spočíva predovšetkým v čipkovanom prevedení, ktoré zdôrazňuje ženskosť. Veľmi sexi kombináciu vytvárajú s čipkovanými nohavičkami.

Príklady outfitov, pri ktorých spodné prádlo hrá hlavnú úlohu

Nielen podprsenky ale môžu zaujímať miesto priznanej bielizne. Veľmi zaujímavý a sexy outfit môžete vytvoriť aj s pomocou spodnej košieľky alebo saténového tielka, ktoré si stačí obliecť skrátka miesto topu. Hlavné ale je, aby tielko nebolo transparentné a bolo niečím zaujímavé, napríklad malo v hornej časti lemovania čipku. Ak sa bojíte, že vám pod ním bud vidieť bradavky, nezabudnite na praktické nálepky, prípadne zvoľte telovú bezšvovú podprsenku pod tielko. Cez neho si potom môžete prehodiť elegantný blejzer a k tomu džínsy a lodičky.

S predĺženou variantou spodnej košieľky čiže nočnou košieľkou sa môžete taktiež pohrať. Pekne bude napríklad vyzerať miesto šiat, s voľnejším sakom a k sandálkam. Ako spodnú bielizeň pod šaty môžete použiť spomínanú hladkú podprsenku.

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií