120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Až 72% zľava na výhodné balenie
Zľavy až 80 %
Výhodně balenia

Profil značky: Gant

Uverejnené: 15.09.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Máloktorá módna značka je tak osobitá ako práve Gant, ktorý sa už viac ako 70 rokov drží svojho štýlu i hodnôt. Kombinuje uvoľnenosť amerického západu s vycibreným európskym vkusom, čo výrazne pomáha jej celosvetovému úspechu. Aspoň jednu košeľu alebo tričko Gant má dnes doma takmer každý. Okrem toho za značkou stojí príbeh o splnení jedného amerického sna a ako je známe, silné príbehy predávajú. Poďme sa teda pozrieť, ako sa Gant dostal na módne výslnie a želajme mu, aby mal čo povedať ešte minimálne ďalšie desiatky rokov.

Rodina pracovitých a ambicióznych Gantmacherov

Vzniku značky Gant, Inc. predchádzala dlhá cesta, ktorá začala v roku 1914. Vtedy jej zakladateľ Bernard (pôvodne Bler) Gantmacher emigroval z rodnej Ukrajiny do Spojených štátov. Nechýbalo mu veľké odhodlanie a vďaka svojej cieľavedomosti a usilovnosti zvládal cez deň šiť oblečenie v továrni a po práci ešte študovať farmáciu na večernej škole pri Kolumbijskej univerzite.

Prebiehajúca prvá svetová vojna síce na niekoľko rokov odvelila Gantmachera do Francúzska, ale on sa svojho sna nevzdal. Po návrate do USA odpromoval, oženil sa a spoločne so svojou ženou začal šiť košele, ktoré sa čoskoro stali veľmi obľúbenými. Neskôr sa presunul do centra textilného priemyslu - New Haven a prvú firmu nazval Per- Ex podľa francúzskeho výrazu pre dokonalosť par excellence. Tá sa čoskoro stala hlavným dodávateľom kvalitných košieľ pre tak známe odevné značky ako napríklad Brook Brothers.

Pod vlastnou značkou začal Gantmacher predávať oblečenie až na podnet svojich synov, ktorí sa do rodinného biznisu čoskoro zapojili. Mali podobný osud ako ich otec a na čas museli do armády. Po návrate ale nastúpili na univerzitu v Connecticute a potom si skvele rozdelili úlohy vo firme. Starší Marty sa venoval obchodným záležitosťiam a mladší Elliot mal na starosti marketing, ktorý sa v tej dobe v Spojených štátoch ešte len formoval. Už teda nič nebránilo tomu, aby vznikla prvá pánska košeľa Gant.

Dokonalosť je v detailoch

Veľkú popularitu si značka Gant získala hlavne vďaka prémiovým materiálom, precíznemu šitiu, originalite, inovácii a praktickým detailom. Jedným z nich bolo napríklad pútko na zavesenie košele, prehnuté strihy a zámiky alebo neskôr aj ikonický button down golier. Ten má v spodnej časti gombíky, ktoré zaručujú, že sa rohy goliera nedvíhajú ani pri prudších pohyboch počas športu.

Vedľa toho ale zákazníci stále častejšie oceňovali aj vnútornú filozofiu značky. Išlo najmä o komplexný a optimistický prístup, pochopenie potrieb klienta a spojenie tradície s modernými postupmi. Pre tieto hodnoty vyhľadávajú Gant zákazníci po celom svete aj dnes, kedy je brand opäť v európskych rukách. V 60. rokoch ho od Gantmacherov kúpili mladí Švédi, ktorí sa zaslúžili o ďalšie celosvetové úspechy a teraz patrí pod švajčiarsku skupinu Maux Fréres.

Od ručne šitých pánskych košieľ až po šatník pre celú rodinu

So zmenami vedenie dochádzalo aj k neustálemu rozširovaniu sortimentu a jednu dobu dokonca dopyt významne prevyšoval ponuku. Pánske košele Gant doplnili aj ďalšie módne kúsky a postupne prišla na rad aj dámska a detská kolekcia. V súčasnosti sa predáva aj spodná bielizeň Gant, a nechýba ani obuv a doplnky alebo šperky, napríklad slnečné okuliare alebo hodinky Gant v posledných rokoch vyladil k dokonalosti. Menej známe sú u nás parfumy a nedávno sa sortiment rozšíril aj o interiérové ​​doplnky. V chladnejších dňoch potom oceníte vesty a svetre Gant. Na doma alebo na šport sa zase budú hodiť mikiny Gant. Všetky kolekcie spája skôr neformálny štýl, ktorý je vhodný pre väčšinu príležitostí. Košeľou a džínsami z dielne tejto značky skrátka nikdy nič nepokazíte.

Spodná bielizeň Gant je štýlová a veľmi pohodlná

Za zmienku stojí aj dámske a pánske spodné prádlo Gant, bez ktorého by žiadny outfit nebol úplný. Pre značku je typické maximálne pohodlie, ale nechýbajú jej ani originálne prvky a typický štýl. Ak preferujete príjemnú bavlnu, decentné farby a padnúce strihy, určite odporúčame zaobstarať si niekoľko kúskov. V našej ponuke nájdete ako boxerky tak trenky alebo slipy Gant. Ideálne budú pod voľnočasové alebo športové oblečenie, ale samozrejme aj na doma. A nakoniec nesmieme zabudnúť ani na nohavice a tričká na spanie.

Nový koncept Diamond G a návrat ku koreňom značky

V roku 2016 bola predstavená dlho očakávaná rada Diamond G. Spoznáte ju nielen podľa loga v zjednodušenom obryse diamantu, ale hlavne podľa business chic štýlu najvyššej úrovne. Jednak odkazuje k začiatkom značky a jednak odpovedá na potreby modernej rýchlej doby. Mieri naozaj vysoko, jej modely sú strihovo i materiálovo dokonalé. Farebné tenisky Gant tu nehľadajte, miesto zbytočných farieb a potlače ponúka ženám aj mužom jednoduchú eleganciu a luxus.

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií