120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Víkendový výprodej
Zľavy až 80 %
Black Friday

SERIÁL O MATERIÁLOCH: MODAL

Uverejnené: 02.08.2022
Kategórie: Spodná bielizeň

Materiál je dôležitým faktorom pri výbere nielen spodnej bielizne, ale celkovo oblečenia. Každý druh materiálu má svoje špecifiká, klady a zápory. My samozrejme chceme, aby ste si vybrali spodnú bielizeň podľa svojich sympatií, a preto budeme pravidelne prinášať články zo sveta materiálov. Dnes predstavujeme modal.

Modal väčšinou všetkým pripomína bavlnu, ale pravda je, že sa jedná o hladší, praktickejší a jednoduchší materiál na údržbu, preto sa mu prezýva umelý hodváb.

Modal alebo vlákno je vyrobené na báze regenerovanej celulózy. Ide o prírodný materiál, ktorého základnou surovinou na výrobu je bukové drevo.

Ľudia po celom svete väčšinou modal ospevujú, pretože je veľmi príjemný pre pokožku. Ide o značne ľahký, vzdušný materiál, ktorý vďaka skvelej nasiakavosti navyše odvádza pot, čo samozrejme prináša uspokojivé pocity pri nosení. Veľmi často teda narazíte na spodnú bielizeň obsahujúcu mix bavlny, spomínaného modalu a pružného elastanu. Ostatné druhy oblečenia z modalu, ako napríklad tričká, košele a ďalšie, v sebe môžu obsahovať ešte prímesi polyesteru a bavlny.

Výhodou oproti napr. bavlne je celkom iste proces prania, pretože aj po opakovaní si modal stále uchováva svoju mäkkosť, žiarivé farby textílie, nepredrie sa a nedochádza k zrazeniu. Modal nemusíte v rámci prania triediť podľa farieb, ale napriek tomu by som kvôli pokoju duše triedenie odporučil. Stupne sa odporúčajú nastaviť do 40 ° C, ale najlepšou možnou voľbou je riadiť sa podľa štítku na oblečení. Po praní stačí trochu prežehliť a oblečenie bude ako nové.

Určite oceníte, že sa modal nežmolkuje, nevyťahuje sa, nepúšťa farbu, čo je zásadný rozdiel oproti bavlne, a ako už bolo povedané, je neskutočne príjemný pre pokožku a dobre saje vlhkosť.

Nevýhody modalu sa vzťahujú hlavne na bielenie a farbenie, pretože na tento proces nie je materiál vhodný. Oproti bavlne je modal výrazne drahšie.

Pretože sa všetci chceme cítiť skvele a obliecť najpohodlnejšie spodné prádlo alebo celkovo oblečenie, odporúčam, rovnako ako pri nákupe potravín, skontrolovať zloženie, pretože tak zistíte prímesi materiálu. Zloženie je veľmi dôležité, pretože každý kus môže obsahovať iný pomer materiálov a tým pádom aj iný pocit pre pokožku. Tiež záleží na kvalite pleteniny.

A aký materiál preferujete vy?

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií