120 dní na výmenu a vrátenie zadarmo
98 % zákazníkov odporúča obchod
Viac ako 350 000 kusov spodného prádla ihneď na odoslanie
Víkendový výprodej
Zľavy až 80 %
Black Friday

Spodná bielizeň pre poriadnych chlapov

Uverejnené: 20.01.2021
Kategórie: Spodná bielizeň

Každý muž si zaslúži kvalitné a pohodlné spodné prádlo, a to vrátane tých slušne obdarených. Ak totiž pánske spodné prádlo dobre nepadne, škrtí alebo dokonca obmedzuje voľný pohyb, výsledkom je nielen neatraktívne vzhľad, ale hlavne nižšie sebavedomie a riziko zdravotných ťažkostí. O tom, ako správne vybrať pánske spodné prádlo nadmerné veľkosti, sa však príliš často nehovorí. Pritom väčšina mužov bežne nosia veľkosť oblečenia XXL. A práve preto sme sa rozhodli tento článok venovať výberu spodnej bielizne pre veľké mužov!

Nadmerné veľkosti spodnej bielizne

Na nadmernom oblečenie pre mužov nie je nič zlé. Za to, že nenosíte bežnú konfekčnú veľkosť, sa preto nemusíte vôbec hanbiť. To jediné, čo to o vás vypovedá, je to, že ste poriadny samec! Či už teda máte nejaké to kilo na viac, ste kulturista, alebo vás príroda viac obdarila na tých správnych miestach, vždy by ste mali výber veľkosti svojho spodného prádla prispôsobiť postave. Nie je totiž nič horšie, ako keď sa pánska spodná bielizeň zarezáva do stehien a slabín, škrtí v páse a znemožňuje voľne sa hýbať. Nehľadiac na to, že to nie je vôbec zdravé. Príliš tesné slipy, trenky a boxerky môžu napríklad obmedzovať priechod krvi v cievach v oblasti slabín alebo mať negatívny dopad na tvorbu spermií.

Rozhodne ale tiež nie je dobré veľkosť spodnej bielizne prestreliť. Moc veľké trenky a slipy by vám totiž mohli padať a odstávať. Ak si ale nie ste istí, akú veľkosť zvoliť, neváhajte pochytiť krajčírsky meter a premerať sa v páse. Štandardne očíslované spodnú bielizeň pre mužov (boxerky, trenírky a plavky) zodpovedá nasledujúcim rozmerom v cm, ktoré získate premeraním v páse.

Veľkosť S - obvod pása 75-82 cm
Veľkosť M - obvod pása 82-90 cm
Veľkosť L - obvod pása 90-97 cm
Veľkosť XL - obvod pása 97-105 cm
Veľkosť XXL - obvod pása 105-112 cm
Veľkosť 3XL - obvod pása 112-120 cm
Veľkosť 4XL - obvod pása 120-128 cm
Samozrejme ale záleží aj na značke. Preto pri výbere cez e-shop nezabudnite sledovať veľkostné tabuľky u jednotlivých výrobcov.

Strihy veľkého pánskej spodnej bielizne

Nadmerné pánske spodné prádlo sa vyrába vo všetkých strihoch ako akékoľvek iné. Na výber tak máte obľúbené trenky, tradičné slipy aj atraktívny boxerky. Akému štýlu dáte prednosť, záleží len na vás. Boxerky a trenírky patrí jednoznačne k najpredávanejším, lebo je možné nosiť ako na doma, tak napríklad do posilovny.Slipy sú trochu na ústupe, pretože sa zistilo, že môžu podporovať prehriatie semenníkov a tým zapríčiniť menšiu pohyblivosť spermií. Pokiaľ ale zvolíte slipy vo vhodnej veľkosti a budete ich striedať s nosením voľnejších trenírok, nemusíte mať o svoju plodnosť obavy.

  • Nadmerné boxerky - patrí k najobľúbenejším strihom pánskej spodnej bielizne. Sú príťažlivé a zároveň mimoriadne pohodlné. Reprezentujú priliehavé pánske spodné prádlo, kedy nohavičky obopínajú stehná a plne korešpondujú s líniou tela. Existujú tri základné druhy pánskych boxeriek: minimalistické, ktoré majú naozaj krátke nohavičky, Trunk boxerky so stredne krátkymi nohavicami a dlhé boxerky.
  • Nadmerné trenky - jedná sa o najpohodlnejšie typ bielizne pre mužov. Trenírky majú voľné nohavice s dĺžkou do polovice stehien, takže sú extrémne priedušné a komfortné. Výborne sa hodí miesto pánskeho pyžamá, kedy k trenýrkám stačí zvoliť len obyčajné tričko na spanie. Vyrába sa v celej rade designov, od elegantných až po vtipné kúsky. Veľmi pekne vyzerajú aj ako nadmerné pánske trenírky.
  • Nadmerné slipy - predtým veľmi populárna spodnú bielizeň, ktorá sa vyznačuje absenciou nohavíc a priliehavým strihom. Dnes k slipom tiahnu najmä tí muži, ktorým vadí sťahujúce látka cez stehná, alebo priaznivci tesných nohavíc, pod ktorými by nohavice od treniek inak boli vidieť.

Nadmerné spodná bielizeň vyberajte jedine z príjemných materiálov

Na materiálovom zložení spodnej bielizne skutočne záleží. Látka totiž prichádza do tesného kontaktu s citlivou kožou intímnych partií. Výber materiálu by ste preto určite nemali podceniť. Najvhodnejšie sú bezpochyby prírodné materiály ako bavlna, bambus, hodváb alebo modal. Tieto materiály vynikajú ľahkosťou, výbornou priedušnosťou a jemnosťou. Takže by sa o nich dalo povedať, že rešpektujú citlivú pokožku. Vhodné sú ako na nosenie v lete, tak v zime.

Niekedy sú prírodné materiály obohatené elastanom, čo nie je vôbec na škodu. Elastan dodáva nadmernému spodnej bielizni pružnosť a tvarovú stálosť. Vďaka elastanu sa bavlnenú spodnú bielizeň tiež lepšie hodí na šport.

Funkčné spodné prádlo nadmerných veľkostí

V nadmerných veľkostiach môžete zohnať aj funkčné spodné prádlo, ktoré je ideálne na nosenie v prípade, že očakávate fyzickú záťaž. Materiál totiž odvádza pot od tela, kde sa vyparuje. Vašu pokožku tak udrží v suchu a pohodlí. Čo sa zloženia týka, jedná sa väčšinou o nylon alebo polyamid, čo sú materiály umelé. Zohnať ale môžete aj funkčné spodné prádlo z merino vlny, ktorá sa získava zo špeciálnych merino oviec. Oblečenie z tejto vlny je prirodzene antibakteriálny a veľmi príjemné na dotyk.

Ponuka nadmerného oblečenie je bohatší ako kedykoľvek predtýmVýber bielizne pre pánov je obrovský, a to aj keď potrebujete nadmerné spodnú bielizeň.

Dávno odzvonilo časom, kedy výber veľkostí, farieb a strihov bol obmedzený a zmraštená testovaná iba na bielizeň konfekčnej veľkosti. Dnes vás nič neobmedzuje, ani nezväzuje. Pokojne sa môžete odviazať a treba si zaobstarať párové trenírky, vďaka ktorým urobíte radosť sebe i svojej partnerke!

Súvisiace produkty

Zdieľajte tento článok

Přidat komentár



98% hodnotenie
1 347 recenzií